30dec.

2017: rezumatul anului cu Gateway VR Studio

Pentru că 2018 mai are un pas de făcut și îl va înlătura pe 2017, ne-a apucat un soi de melancolie și ne-am amintit de tot ce s-a întâmplat anul acesta. A fost un an extraordinar pentru Gateway VR. Un an în care am învățat multe lucruri noi, ne-am mărit echipa cu niște oameni extraordinari,  ne-am făcut noi prieteni și ne-am plimbat prin țară.

În 2017 echipa Gateway s-a mărit: Casiana și Cristi sunt fresh meat-ul Gateway VR și suntem foarte fericiti că ni s-au alăturat pe acest drum :). Pe cei 2 îi veți găsi în principal la studioul din 11 Iunie 50, incinta Fabrica, dar și la anumite evenimente. Echipei de evenimente s-au alăturat din vara aceasta un grup de oameni extraordinari, despre care sperăm că ne vor rămâne alături  și pentru colaborări viitoare: Bogdan (veteranul nostru pe partea de events – we love you), Vlad, Krystyn, Mia, Alexandra, Demeter, Roxana, Tache, Irina, Gabi, Adina & Cătălina. Echipei de management i s-a alăturat Teo, iar celei de promovare Isolda & Alexandra (cea care este și contribuitor la articolele de pe site & SEO master).  Vă mulțumim din suflet pentru că ne sunteți aproape și sperăm să avem parte de cât mai multe evenimente cool împreună :D.

Sea Hero Quest VR

Începem prin a vă reaminti de un parteneriat drag nouă: Sea Hero Quest VR, aplicația ce transformă joaca în date prețioase pentru cercetarea și diagnosticarea  demenței. Poți folosi aplicația oricând, în timpul programului de lucru, gratuit, la Gateway VR.

2017

Am tot discutat în ultima vreme despre beneficiile pe care le are realitatea virtuală asupra vieților noastre de zi cu zi și despre vastitatea sferelor de aplicabilitatea a acesteia, cu precădere în domeniul medical, al cercetării, al educației și al terapiei. Astăzi transformăm joaca în cercetare cu ajutorul Sea Hero Quest by Deutsche Telekom cu scopul de a înțelege din ce în ce mai mult demența și un posibil prilej de salvare a unei vieți umbrite de uitare.  Citește mai multe despre aplicație aici.

Iată și câteva dintre  evenimentele în care s-a folosit portalul către lumi magice numit Gateway VR Studio:

Virtual Art – Where Virtual Reality Meets Street Art

Am început anul 2017 în forță cu Virtual Art – Where Virtual Reality Meets Street Art, primul eveniment de artă în realitate virtuală din România organizat de echipa Gateway împreună cu Realities – The Romanian VR & AR Think Tank.

Virtual Art a introdus în spațiul digital, prin intermediul realității virtuale, 5 dintre cei mai cunoscuți artiști graffiti din București: Ortaku, Serebe, D21, Lucian Sandu-Milea și Irlo Doidoi. Cei 5 au avut la dispoziție studioul Gateway pentru antrenament, schițe și acomodarea cu platforma Google Tilt Brush – dacă vrei să afli ceva mai multe despre aplicația ce îți permite să desenezi peste tot în jurul tău, dă click aici.  Evenimentul s-a desfășurat pe durata a 3 zile: ziua 1 a constat în  procesul de creație, respectiv finalizarea lucrărilor, iar  în zilele 2 și 3 publicul larg a putut pătrunde cu ajutorul sistemelor VR în universurile create de talentații noștri artiști.  O experiență de neuitat pe care ne dorim să o repetăm. Virtual Art a fost unul dintre evenimentele partener al Bucharest Technology Week.

East European Comic Con

East European Comic Con este un festival al SFului, horror și fantasy, stiluri aduse la viață prin multe canale precum filme și TV, cărți și benzi desenate, jucării simple sau de colecție, board sau video games și, bineînțeles, mediul online.  Gateway VR a participat la EECC 2017 prin intermediul Lenovo.  Mai multe detalii despre Comic Con găsești aici. 

ICEE Fest 2017

Pe 15 și 16 iunie 2017 am avut onoarea de a participa la iCEE Fest, Interactive Central and Eastern Europe Festival, poate cel mai mare festival axat pe digital si tech din Sud Estul Europei. Daca vrei să afli mai multe avem o postare dedicată aici.  Am cunoscut o sumedenie de oameni super interesanți și am avut ocazia de a participa la câteva dintre conferințele care au avut loc în cadrul iCEE Fest 2017. Din păcate nu am reușit să pozăm pe cât ne-am fi dorit, însă vă puteți face cât de cât o idee din cele câteva din galerie.

Strongbow Appletone – Recolta Urbană

Sfârșit de vară incendiară, o petrecere în aer liber, muzică bună, cidru și realitate virtuală! Oare ai fi reușit să înverzești orașul Strongbow în VR?  Pe tot parcursul verii am avut deosebita plăcere de a colabora cu noii prieteni de la Strongbow –  cidru de mere, în campania lor de a înverzi orașul. Pe lângă petrecerile în aer liber am avut activări  și în cadrul festivalului Timeshift,   sau hipermaketurilor Carrefour.

Awake Festival 2017

Despre Awake nu vă povestesc multe, dar am să las mai jos filmulețul care valorează cât o mie de cuvinte.  Am avut onoarea de a participa la Awake prin intermediul colaborării cu Raiffeisen Bank, sponsor principal al festivalului. Experiența Awake este una specială pentru noi întrucât a fost momentul când echipa noastră de evenimente a crescut și pentru că ne hranește pofta de festivaluri de muzică, festivaluri care ne-au făcut să ne îndrăgostim de lumea organizării de evenimente. 😀 La cât mai multe!

IM World 2017

IM World – Prepare for the Digital Invasion – a fost unul dintre cele mai productive festivaluri tech business to business la care am participat. Focusul nostru principal a fost acela de a cunoaște cât mai multă lume, lucru care s-a și petrecut, întrucât am cunoscut aproximativ 100 de oameni pe zi. That’s a lot of talking :D. Mulțumim pe această cale Universum Events pentru colaborare!

TedX 2017

Fanii discursurilor marca TED au luat parte la cel mai mare eveniment TEDx (eveniment organizat sub licență independentă TED) din estul Europei.  16 momente inedite de pe scenă au adus în fața publicului oameni de succes din România și de peste hotare, oameni care au ales abordări neconvenționale pentru realizări de excepție din domeniul tehnologiei, educației, designului, științelor sau artelor. Tema de anul acesta, UNCOMMON SENSE, a sărbătorit neconvenționalul ca forță creatoare.  Gateway VR studio aplaudă și susține cât mai multe astfel de idei și inițiative. A fost o deosebită plăcere să participăm la această ediție a TEDx, să luăm contact și să povestim câte ceva cu publicul minunat care ne-a vizitat standul pentru a pătrunde în lumea viselor. Imaginația este limita iar realitatea virtuală nu face decât să dea aripi imaginației tale și să te aducă mai aproape de realizarea a ceea ce ți-ai propus. Mai multe despre cum a fost anul acesta la TedX găsești aici.

 

Megahack Cluj & Iași powered by BRD Code

În afara faptului că adorăm să călătorim, seria de evenimente Megahack ne-a oferit șansa de a cunoaște niște oameni super tari și de a învăța lucruri noi. Dorința de a îmbunătăți sistemul românesc, dorința unor tineri de a rămâne și de a schimba ceva în bine în România ne-a alimentat și pe noi să mergem mai departe și să schimbăm și noi, la rândul nostru, cât mai multe lucruri în bine. Job well done & keep up the good work!

DEV Talks for juniors 2017

Pe 11 noiembrie, la Deschis Gastrobar, pasionații de tehnologie s-au întâlnit în cadrul  primei conferințe internaționale pentru juniorii din domeniul IT, aflată la cea de-a doua ediție în 2017. DEV Talks for juniors se adresează developerilor aflați la început de drum în domeniul IT, studenților, persoanelor care își doresc să dezvolte o carieră în domeniu sau chiar elevilor. Pentru noi DEV Talks for Juniors face parte din seria evenimentelor care ne dau ceva mai multă încredere în viitor.

Start 2 Play 2017

“Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim. Îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm”, spunea Bernard Shaw. START 2 PLAY , primul târg de jocuri și jucării din România, a chemat  la distracție copiii și adulții de la 3 la 100 de ani. În noiembrie, în cei 1000 de metri pătrați dedicați din Pavilionul C6, vizitatorii au avut la dispoziție zeci de standuri cu cele mai populare jocuri și jucării, pop culture, tehnologii și gadgeturi revoluționare, cărți, filme, echipamente sportive și de turism.   Bineînțeles că echipa Gateway nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a activa copiii din sine și să dea drumul la joacă! 

 

Vape Wars 2017

Vape Wars este un eveniment inedit creat cu unicul scop de a aduce sub același acoperiș Vaperii, Magazinele și Producatorii din România. Un loc unde prezentarea de gadgeturi noi, moduri și atomizoare se întâlnește cu posibilitatea de a face “Vape Trading”, cu faimoasele concursuri de Cloud Chasing și Coil Building.  Mai multe despre Vape Wars poți citi aici.  Provocarea principală a fost aceea de a vedea prin vaporii înmiresmați, dar ne-am descurcat cu brio.

 

Am mai avut deosebita plăcere de a participa la avanpremierele filmelor Anabelle 2, IT, Justice League și American Assasin unde am rulat pe Oculus Rift variante de trailer  în realitatea virtuală sau aplicații similare filmelor, fapt ce a generat o serie de reacții deosebit de interesante mai ales pentru filmele de groază. Favoritul nostru rămâne IT, care are un trailer VR excepțional din toate punctele de vedere. Good job!

 

Încheiem anul 2017 în forță și îl începem pe 2018 la fel. Sperăm să devenim mai buni și mai aproape de voi, publicul nostru. Să reușim să vă livrăm servicii de calitate, să vă ajutăm să ajungeți mai aproape de visurile și țelurile voastre. Să avem proiecte interesante și originale. Dar mai presus decât toate, să fim sănătoși și voioși.

Întreaga echipă Gateway VR vă mulțumește pentru un an plin și vă așteptăm cu drag și în următorul!

La mulți ani!

ABOUT THE AUTHOR

Andreea
Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.