sea hero quest
07sept.

Sea Hero Quest: jocul care ajută la cercetarea pentru tratarea demenței!

Sea Hero Quest: platforma prin care poți să te joci și să ajuți persoanele care suferă de demență este de astăzi disponibilă gratuit la Gateway VR Studio!

Sea Hero Quest  Am tot discutat în ultima vreme despre beneficiile pe care le are realitatea virtuală asupra vieților noastre de zi cu zi și despre vastitatea sferelor de aplicabilitatea a acesteia, cu precădere în domeniul medical, al cercetării, al educației și al terapiei. Astăzi transformăm joaca în cercetare cu ajutorul Sea Hero Quest by Deutsche Telekom cu scopul de a înțelege din ce în ce mai mult demența și un posibil prilej de salvare a unei vieți umbrite de uitare. Astfel  a apărut pe piață Sea Hero Quest VR, altfel spus, cu primul joc VR creat special pentru a-i ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine demența, să ofere oportunitatea unei diagnosticări timpurii și să găsească un antidot pentru aceasta.

România, 2012 – Conform Societății Române de Alzheimer, în Europa există 9,9 milioane de oameni care suferă de demență Alzheimer, în timp ce în România sunt peste 300.000 de cazuri iar, din estimările făcute, numărul se va tripla până în 2025. Din nefericire, mai puțin de 20% sunt diagnosticați, acest lucru limitând semnificativ accesul pacienților la informații valoroase, tratament, îngrijire și sprijin.

Sea Hero Quest este creat pentru a înțelege modul în care funcționează orientarea spațială și felul în care acționează acea parte a creierului responsabilă cu mișcarea. Conform raportului Global Impact of Dementia (2013-2050), până în 2050 această boală va afecta 135 de milioane de persoane. Vorbim despre o maladie care are impact asupra capacității memoriei și asupra capacității de a forma noi amintiri. Gândește-te cum ar arăta orientarea ta spațială în contextul în care nu îți poți aminti ce ai făcut în urmă cu un minut.

Imaginează-ți următorul scenariu: mama ta are probleme cu memoria de câțiva ani buni, a uitat zilele de naștere importante, a uitat pașii pe care trebuie să-i facă pentru a plăti facturile, nu mai stă de vorbă cu vecinele sau prietenele ei, și preferă să stea singură în casă. Scenariul poate avea un cu totul alt final, prin aplicarea a câtorva metode de prevenție. Dacă 100.000 de oameni joacă Sea Hero Quest pentru doar 2 minute fiecare, se pot genera echivalentul a peste 50 de ani de cercetare în laborator.

Ca o comparație, înainte de apariția jocului, cercetătorii se bucurau de datele puse la dispozitie de cel mai mare studiu de până atunci, realizat pe baza informațiilor oferite de 599 de voluntari. În prezent, jocul a făcut posibilă colectarea unui echivalent a peste 12.000 de ani de cercetare de laborator și a oferit posibilitatea realizării celui mai mare și cuprinzător studiu de acest fel din istoria științei medicale.

Partea și mai spectaculoasă constă în faptul că Deutsche Telekom a decis să ducă mai departe lupta împotriva demenței, adaptând Sea Hero Quest la tehnologia realității virtuale. Proiectul a fost inițiat în parteneriat cu University College London, University of East Anglia and Alzheimer’s Research. Jocul în sine a fost dezvoltat în colaborare cu designerii de la Glitchers.

Cum poți să ajuți? Dacă nu deții deja un sistem Gear VR sau o cască VR  pentru telefonul mobil vino la Gateway VR Studio din 11 Iunie 50, Incinta Fabrica, București și joacă gratuit jocul Sea Hero Quest VR. Înainte de a începe jocul îți vei creea un profil de utilizator iar din clipa în care începi joaca toate informațiile sunt stocate și transmise.  Informațiile jucătorilor Sea Hero Quest sunt stocate și anonimizate pe cele mai sigure servere T- Systems din Germania.

La Gateway VR Studio sunt disponibile pentru jocul Sea Hero Quest 2 căști Samsung Gear cu Samsung S8 și Samsung S8+. Pentru detalii ne puteți contacta via email la play@vrstudio.ro sau la numărul de telefon 0774 607 784.

#ComePlayAtGateway și transformă joaca în cercetare!

ABOUT THE AUTHOR

Andreea
Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams
COMMENT (1)
Implanturile care revoluționează tratarea Alzheimerului cu ajutorul VR / februarie 19, 2018

[…]  „Preconizez că vom beneficia de  implanturi mult mai avansate, wireless și fără baterii, care să transmită înregistrări ale unei singure celule și oscilațiile undelor cerebrale și care vor putea modula funcțiile cerebrale prin stimulare.  Atunci laboratorul meu va putea face mult mai multe pentru pacienți în viețile lor de zi cu zi în timp ce monitorizăm și modificăm activitatea cerebrală. Ne așteptă un viitor deosebit de interesant din acest punct de vedere.” Sursa http://uk.pcmag.com/news/92658/how-brain-implants-vr-could-help-treat-diseases-like-alzheim Citește despre Sea Hero Quest, aplicația ce transformă joacă în cercetarea pentru tratarea și … […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.