30dec.

A aparut primul bundle academic VR

VR First e o iniţiativă globală formată din principalii jucători în zona realităţii virtuale şi şi-a propus să aducă această tehnologie şi celor din mediul academic.

Cine, ce ofera si cui

VR First Academic Purpose Bundle e un pachet de servicii, hardware şi asistentă, oferit de partenerii din industria VR din piaţa celor care se afla în cercetare, în mediul academic şi în inovaţie. Acest pachet va fi disponibil instituţiilor de învăţământ şi parcurilor tehnologice care îşi doresc să aprofundeze mediul AR/VR sau care vor lucreze la dezvoltarea acestuia.

Un asemenea pachet include hardware: un headset HTC VIVE, pc-uri VR ready cu procesoare Intel Core i7, software de genul Leap Motion, Springboard VR, VRMark sau MixCast, accesul la soluţii şi servicii în domeniul realităţii virtuale şi conexe cu Senses Global şi la reţeaua globală a partenerilor din industrie.

Programul va începe din 2018 şi se adresează în primul rând instituţiilor de învăţământ, care trebuie să completeze un formular pentru a fi luate în considerare. În Europa, spre exemplu, partenerii academici ai VR First includ Graz University of Technology, Manchester Metropolitan University, Breda University of Applied Sciences sau Universitatea Tehnică din Vilnius. Prin intermediul platformei VR First, mai multe centre de învăţământ au primit echipament pentru hackatons, întâlniri şi chiar laboratoare, totul pentru a ajuta la dezvoltarea şi popularizarea tehnologiei realităţii virtuale. Mai multe detalii gasiti chiar pe site-ul lor. Tot de anul urmator va creste si oferta de hardware si de software, iar pe langa zona academica si business-urile vor putea intra in parteneriat cu VR First pe anumite proiecte.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.