28dec.

VR News Pill 28 Dec 2017

Realitatea virtuală nu e doar pentru jocuri, aşa descoperă şi americanii. Aceştia se pregătesc să o folosească  în training-urile pompierilor şi în cele ale deţinuţilor.

Câţi bani s-au investit anul acesta în tehnologie? Nu o să vă vină să credeţi, dar suma nu face altceva decât să demonstreze interesul pieţei pentru VR.

Statul Colorado a implementat în închisori un program pentru deţinuţii care au executat peste 20 de ani de sentinţă. Aceştia învaţă prin intermediul realităţii virtuale să facă lucruri de fiecare zi, pe care nu le-au învăţat şi se familiarizează cu noi tehnologii care nu existau la momentul în care au intrat la închisoare.

În Houston, pompierii se pregătesc pentru tot felul de situaţii cu ajutorul realităţii virtuale. Pe lângă programele obişnuite de pregătire, departamentul de pompieri din Houston va începe de anul următor şi cel în VR. Cu această ocazie noii cadeţi pot învăţa, iar cei care se afla la finalul carierei le pot oferi o mulţime de cunoştinţe valoroase fără să intre în clădiri în flăcări.

Airbnb trece la următorul nivel pentru clienţii lor şi le oferă scan-uri 3D şi poze 360 ale caselor. Airbnb cochetau de peste un an cu ideea de VR şi iată că a sosit şi momentul implementării, ceea ce va face mult mai uşoară alegerea unei cazări.

Zona de VR/AR s-a descurcat foarte bine anul acesta, iar investiţiile sunt în creştere. Pe lângă dezvoltarea aplicaţiilor şi creşterea numărul de dispozitive vândute, companiile au strâns miliarde de dolari în investiţii

Nike se lansează şi în lumea digitală. O nouă serie de patente indica că Nike lucrează la o pereche de ochelari AR, destinaţi, pentru moment, golfului. Astfel, jucătorul care foloseşte şi o minge smart poate monitoriza terenul, urmări mingea şi obţine statistici în timp real, toate folositoare pentru a-şi îmbunătăţi jocul.

TAGS:

, , ,

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Australienii invata despre incendii de vegetaţie in realitatea virtuala / ianuarie 8, 2018

[…] deloc ieşită din comun, dacă luăm în considerare că şi americanii au gândit ceva similar pentru pregătirea pompierilor. Utilizările realităţii virtuale devin din ce în ce mai variante, iar această tehnologie se […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.