venice vr expanded
31aug.

Bucura-te de filme in VR la Festivalul de Film de la Venetia cu Venice VR Expanded

Festivalul de Film de la Venetia s-a intors si anul acesta cu sectiunea sa de realitate virtuala, Venice VR Expanded. Aceasta sectiune a fost lansata pentru prima oara in 2020, dar editia de anul acesta s-a anunta a fi si mai bogata si mai diversificata, cu o multime de experiente de care fanii VR sa se bucure. Sectiunea va fi disponibila pentru 19 zile si fanii filmelor vor avea la dispozitie experiente gratuite, experiente cu plata si continut gandit pentru toate headseturile de VR – de la Oculus Quest la Viveport.

Accesul la experientele gratuite se va face prin intermediul VRChat, care este disponibil pe majoritatea headseturilor de VR, iar acolo sa gaseasca Venice VR Expanded 2021. Printre experientele oferite de platforma se gaseste si insula Lazzaretto Vecchio, dar si preview-uri ale selectiei oficiale din cadrul festivalului. In plus, VRChat va putea fi folosita si pentru functia sa de socializare si de a intra in contact cu diversi creatori sau fani ai filmelor. In plus, va fi lansat si un nou feature VRChat Worlds Gallery care va oferi o multime de continut gratuit, din 34 de luni atent selectionate care sa ilustreze creativitatea artistilor VRChat.

Un total de 37 de experiente din 21 de tari vor fi disponibile la Venice VR Expanded, din care 23 dintre ele sunt incluse in competitie (Grand Jury Prize for Best VR Work, Best VR Experience sau Best VR Story), insa unele dintre ele vor fi disponibile doar la Venetia pentru a fi vizualizate.

Printre cele mai interesante experiente se numara Goliath: Playing with Reality, experienta care beneficiaza de vocea actritei Tilda Swinton. Cele 25  de minute de animatie pentru Oculus Quest exploreaza limitele realitatii, demonstreaza greutatea problemelor mentale si lauda sustinerea comunitatii de gameri pentru cei care trec prin asemenea probleme.

In the mist e una dintre experientele disponibile doar la Venetia, care exploreaza universul masculin homosexual si este disponibila pentru headseturile Oculus, Rift, Vive si Vive Pro. Caves nu e genul de experienta potrivita pentru cei care sufera de claustrofobie, pentru ca in cele 19 minute, filmu documentar exploreaza in video 360 traversarea de camere ale unei pesteri si strecurarea prin spatii inghesuite.

Pentru toti cei care vor sa se bucure de intreaga experienta a Festivalului de film de la Venetia, Venice VR Expanded, procesul de acreditare are si un pret, respectiv 100 de euro.  Insa banii va vor oferi posibilitatea de accesa momente lived de la festival, panelurile zilnice de discutii si interviuri si, evident, cele 37 de experiente disponibile la editia din acest an a Venice VR Expanded. Fiecare dintre headseturi, Oculus si Viveport, au propriile lor selectii in competitie si in afara competitiei, cele mai multe apartinand, evident, Viveport, 24 la numar.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.