time immersive
22iul.

TIME lanseaza TIME Immersive, aplicatie de realitatea virtuala si augmentata

Prestigioasa revista TIME îşi lansează propria sa aplicaţie de conţinut de realitate virtuală şi augmentata, TIME Immersive. Noua experienţă a fost lansată odată cu aniversarea a 50 de ani de la aselenizare, iar prima aplicaţie disponibilă a fost chiar Landing on the Moon, care le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a experimenta o recreaţie cinematică corectă din punct de vedere ştiinţific şi istoric a aterizării navetei Apollo 11.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Smithsonian National Air and Space Museum, care a venit la rândul său cu o aplicaţie similară pentru a aniversa momentul istoric care a avut loc pe 20 iulie 1969.  Este, pentru revista TIME, o formă nouă de a spune poveşti despre spaţiu, la fel cum au făcut şi cu alte proiecte premiate, precum documentarul de Emmy A Year în Space.

“TIME has always been at the forefront of visual storytelling. With the launch of this app and our first web AR experience, we are putting a stake in the ground with AR and establishing the level of immersive journalism that TIME will continue to bring to our readers,” spune Mia Tramz, producător VR castigator de premii Emmy şi director editorial al Enterprise and Immersive Experiences TIME.

Lansarea acestei aplicaţii vine după ce la începutul anului TIME a anunţat că va avea două proiecte mari imersive: The March, despre Marşul din Washington pentru locuri de muncă şi egalitate, care a avut loc în 1963 şi în timpul căruia Martin Luther King a rostit celebrul discurs I Have a Dream. Cel de-al doilea proiect este Space Exploreres: The ISS Experience, o serie de documentare imersive filmate pe şi pe lângă Staţia Spaţială Internaţională.

Pe lângă experienta celor de la TIME şi Smithsonian, şi Google au venit cu o aplicaţie de realitatea augmentată, care apare în rezultatele de căutări. Dacă vreţi să experimentaţi momentul istoric vă invităm la studio unde puteţi încerca experienta Apollo 11, tot ce aveţi nevoie e o rezervare.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.