29iun.

Paseste pe Luna cu realitatea augmentata

Cum se fac în curând 50 de ani de la primul moment în care omul a păşit pe Lună, utilizatorii de smartphone pot face acelaşi lucru, dar în realitatea augmentată cu Apollo’s Moon Shot. Canalul TV Smithsonian a lansat o mini serie care ne oferă informaţii din culisele misiunii Apollo, pe lângă imagini rare de arhivă, acces la artefacte care se regăsesc în muzeul Smithsonian, dar şi interviuri interesante din experienţele astronauţilor.

Pe lângă această miniserie, Smithsonian Channel a lansat şi o aplicaţie, Apollo’s Moon Shot, în care poţi păşi pe Lună în realitatea augmentată. Mai mult de atât, conţinutul interactiv include lansarea rachetei Saturn V, posibilitatea de a face un selfie într-un costum de astronaut, pilotarea modulului Apollo pentru a ateriza în siguranţă pe Lună, dar şi multe alte elemente educative. Astfel, utilizatorii pot pătrunde în camera de comandă a modulului care a efectuat aselenizarea, să vadă notiţe scrise de nume importante precum Buzz Aldrin sau Neil Armstrong, alte clipuri din momentul istoric şi chiar să îşi testeze cunoştinţele despre aceste evenimente importante.

apollo's moon shot

Evident, toate aceste experienţe pot fi capturate şi share-uite cu prietenii prin intermediul reţelelor sociale. Aplicaţia Apollo’s Moon Shot este disponibilă gratis pentru iOS şi Android şi e o metodă foarte bună de a le oferi copiilor şi nu numai posibilitatea de a învăţa interactiv despre unul dintre cele mai importante momente din istoria omenirii.

Dacă vă fascinează subiectul, puteţi veni la Gateway VR Studio să încercaţi o experienţă de realitatea virtuală care vă va imersa direct în acel moment – Apollo VR Experience. Atât realitatea augmentată cât şi realitatea virtuală şi-au dovedit utilitatea în educaţie, VR-ul fiind prezent în din ce în ce mai multe aplicaţii pentru şcoli.
Până şi Google a venit cu laboratoare de studiu în realitatea virtuală, în timp ce alţii lansează experienţe prin care copiii pot afla despre Hiroshima, despre fundul mărilor sau despre Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.