puzzle
21ian.

Top 5: jocuri puzzle in realitatea virtuala

Jocurile de tip puzzle şi escape room sunt din ce în ce mai căutate şi apreciate pentru că ne place să ne punem mintea la contribuţie pentru a găsi soluţii la probleme aparent fără rezolvare. Acum avem un top de jocuri puzzle în realitatea virtuală, care, pe lângă că ne pun materia cenuşie la încercare, sunt şi complet imersive, iar tehnologia le dă un plus de „savoare” întregii experienţe.

Keep Talking and Nobody Explodes – dacă vă plac filmele de acţiune, atunci cu siguranţă aţi văzut suficiente momente în care personajul principal trebuie să dezamorseze o bombă primind indicaţii prin telefon. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi în Keep Talking and Nobody Explodes: cu ajutorul unui partener trebuie să descifrezi o puzzle-uri din ce în ce mai dificile cu scopul principal al dezamorsării unei bombe. Unul dintre voi se afla în realitatea virtuală, în timp ce altul citeşte instrucţiunile de pe manual şi e un joc perfect pentru cei care vor să se joace, dar nu să îşi şi pună headsetul de VR pe ochi.

Please, Don’t Touch Anything e gândit special pentru jucătorii care vor ceva super-greu şi puzzle-uri aproape imposibil de descifrat. Te afli în faţa unei console, cu imaginea live a unui oraş şi un mare buton roşu pe care nu ar trebui să îl atingi. Fă-o, o dată sau de mai multe ori, căci fiecare dintre aceste variante atrage după sine o mulţime de consecinţe şi peste 30 de finaluri diferite pentru acest puzzle. Cum ai putea rezista butonului roşu?

puzzle

I Expect You to Die – e conceput pentru amatorii filmelor cu spioni a la James Bond şi include puzzle-uri, un pic de spionaj şi scăpări în ultima secundă, după cum spune şi titlul. E o experienţă pe care o recomandăm celor pasionaţi de aventura puzzle-urilor şi care poate fi încercată şi pe Oculus Quest.

A Fisherman’s Tale a fost ales drept VR Game of the Year la VR Awards 2019, fiind apreciat de industria realităţii virtuale pentru poveste şi pentru creaţie. În lumea jocului intri în pielea lui Bob, un pescar care trebuie să aprindă farul odată ce a auzi anunţul unei furtuni care va lovi în curând. Dar pentru a reuşi, apelezi la tot felul de ajutoare, rezolvi puzzle-uri, găseşti un mic far şi povestea continua până când vei avea un moment „Evrika!”.

ARVI VR – jocurile realizate de ARVI VR sunt de tip escape room, iar puzzle-urile pe care le oferă sunt pentru toate gusturile şi nivelurile şi pentru un număr diferit de jucători. Când nu încercaţi să îl ajutaţi pe Moş Crăciun să îşi găsească drumul spre casă şi să ducă darurile de către copii, puteţi intra într-o lume distopică, într-o închisoare părăsită sau chiar într-o casă părăsită că vrea să vă ţină prizoneri.

Oricare dintre aceste jocuri vei alege, e sigur că îţi va testa răbdarea şi îţi va pune mintea la încercare pentru a găsi cea mai bună idee să scapi din situaţiile limită în care te afli. Rezervă acum o şedinţă de joacă în realitatea virtuală,  singur sau cu gaşca, VR-ul va înlocui cu succes orice puzzle sau escape room din realitatea actuală.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.