vr awards 2019
13nov.

VR Awards 2019: castigatorii

VR Awards 2019 sunt cele mai importante premii ale industriei realităţii virtuale din UK şi nu numai. După ce am aflat finaliştii în urmă cu câteva luni, acum a venit momentul să vedem şi câştigătorii.

Poate cel mai important premiu al galei este The Accenture VR Lifetime Achievement Award, care anul acesta s-a dus la un nume foarte cunoscut industriei jocurilor şi gamerilor: John Carmack. Americanul este acum CTO la Oculus VR, însă de-a lungul timpului a fost mintea din spatele unor jocuri emblematice precum Doom, Quake, Rage sau Wolfenstein.

O altă categorie foarte importantă este, bineînţeles, VR Game of the Year. Pentru acest premiu s-au „bătut” Angry Birds VR: Isle of Pigs, Vacation Simulator, Falcon Age sau Creed: Rise to Glory. Câştigătorul a fost, însă, A Fisherman’s Tale, o poveste puzzle în care jucătorul intra în pielea unui pescar uitat de lume. Industria a apreciat ingeniozitatea şi creativitatea necesare pentru a crea un joc de succes dar şi utilizarea inovativa a mişcărilor pentru a oferi o experienţă care merită încercată.

VR Experience of the Year nu a fost o surpriză pentru nimeni. Trofeul la această categorie a plecat la Vader Immortal: A Star Wars Series – Episode I, în timp ce la categoria  VR Film of the Year a câştigat Wolves in the Walls, un film care a primit aprecieri din partea criticilor încă de la apariţia sa la Festivalul Sundance de anul trecut. Printre nominalizaţi s-a aflat şi un filmuleţ realizat de vecinii noştri moldoveni: ARIPI – povestea unui astronaut care încă de mic şi-a dorit să zboare şi să fie liber.

vr awards 2019

Restul categoriilor şi câştigătorilor îi găsiţi mai jos.

  • VR Marketing of the Year – Oasis Pocket Adventure: The Infrunite Slide
  • VR Hardware of the Year – Oculus Quest
  • Rising VR Company of the Year – Fable Studio
  • Innovative VR Company of the Year – Emblematic Group
  • VR Social Impact Award – The 100% – Maggie’s Story
  • VR Enterprise Solution of the Year – VIROO: Virtualware Immersive Room
  • VR Education & Training of the Year – Working at Height
  • VR Healthcare of the Year – Fundamental Surgery
  • Out-of-Home VR Entertainment of the Year – War Remains

Câştigătorii au fost aleşi de un panel de peste 70 de specialişti în domeniul VR, de la CTO până la directori de dezvoltare, digital disruptors, profesori sau jurnalişti, toţi implicaţi în industria realităţii virtuale. De altfel, în ultima perioadă am observat din ce în ce mai multe experienţe şi aplicaţii de realitate virtuală, iar fiecare industrie în parte îşi găseşte o formă de a utiliza VR-ul – fie că e vorba de marketing, prezentări,  training sau evaluări.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Top 5: jocuri puzzle si escape room in realitatea virtuala / ianuarie 21, 2020

[…] Fisherman’s Tale a fost ales drept VR Game of the Year la VR Awards 2019, fiind apreciat de industria realităţii virtuale pentru poveste şi pentru creaţie. În lumea […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.