21iul.

Arhitectii au acum o solutie de design in realitatea virtuala

The Wild este o aplicaţie pentru Oculus Quest care vine în ajutorul arhitecţilor. Desenul tehnic şi designul ajung la un nou nivel cu ajutorul unei aplicaţii cross-platform. Specificaţiile spun că The Wild oferă acces la până 8 utilizatori şi integrează plaftormele obişnuite de design şi desen, Revit, SketchUp şi alte programe de desen 3D.

Aplicaţia le permite astfel utilizatorilor să se imerseze complet în propriile creaţii, ceea ce le va oferi posibilitatea să vadă îndeaproape calităţile şi defectele produsului final. Mai mult, pentru că The Wild permite accesul mai multor utilizatori în acelaşi timp, şedinţele despre produs se mută din meeting-room în realitatea virtuală, unde totul e mai uşor de explicat, redesenat sau pur şi simplu de observat.

Our Oculus Quest app makes it fast and simple to immerse the whole design team inside of The Wild, as technical barriers melt away. This simplicity will shift VR from the conference room to the workstation. With a headset at every desk, immersive collaboration can be transformative în achieving excellence and alignment across the team, declară fondatorul şi CEO-ul The Wild Gabe Paez.

The Wild este disponibilă gratuit pentru utilizatori, însă aceştia trebuie să se înscrie pe site-ul aplicaţiei pentru a primi acces la aceasta, fiind gândită pentru profesioniştii din industrie, care au nevoie de tool-uri care să le facă munca mai uşoară. Chiar şi aşa, trebuie luat în considerare că puterea de procesare a unui Oculus Quest este mai mică decât a unor computere super performante, utilizate în proiectele arhitecturale mari, aşa că The Wild îşi sfătuieşte utilizatorii să înceapă cu proiecte mici şi apoi să vadă care sunt limitările headsetului.

Nu e deloc surprinzător că o asemenea aplicaţie apare şi pentru cei din arhitectură şi design. Am văzut-o deja folosită în designul automotive, de companii precum Ford, Nissan sau McLaren, aşa că designul de produs sau de clădiri era următorul pe listă. Mai mult, tururile de realitate virtuală ale clădirilor care sunt gata sau încă în faza de construcţie au devenit ceva obişnuit pentru companiile de real-estate din Vest.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.