04aug.

Fii gata pentru Sansar, lumea ta virtuală!

Sansar este un nou produs Linden Lab, platformă ce îți perminte să accesezi noi lumi virtuale, să le creezi și să cunoști oameni noi. Imaginația este sigura limită.

Linden Labs au o istorie puternică în ceea ce privește lumile virtuale, iar în 2003 au lansat predecesorul Sansar,  Second Life, prima lume virtuală care a adunat milioane de oameni și care a beneficiat de tranzacții de miliarde de dolari. Second life este spațiul virtual în care poți creea absolut orice, poți fi oricine și unde poți cunoaște alți oameni.

Bineînțeles că este o platformă extrem de disputată, însă toate lucrurile cu care avem de a face în viață au atât părți pozitive cât și părți negative. Ține de fiecare să își dozeze cantitățile de bine sau rău. Nu suntem aici pentru a îți povesti de Second Life, dar este necesar să știi despre ce este vorba în linii mari. Ai mai jos un film scurt de prezentare iar dacă vrei să afli mai multe ești invitat să încerci platforma: este gratuită.

 

În 2017 s-a lansat versiunea beta Sansar, o nouă platformă pentru creerea experiențelor sociale, dar, de această dată, în realitatea virtuală.

 Mediul virtual este un spațiu creativ, unde oricine poate să construiască, să cumpere, să vândă, să viziteze, să testeze aceste experiențe. Pe scurt, poți da viață lumilor, persoanelor, conceptelor și tuturor ideilor pe care le ai în minte si suflet. Mai mult, poți să îți inviți prietenii să le viziteze și să le simtă.  Obiectele pe care le folosești pentru construirea lumilor pot fi create la rândul lor de tine (poți importa obiecte 3D – .fbx, scripturi – .cs, sunete – .wav, .ambix, ambix.wav, texturi de tipul Skybox – .exr) sau le poți cumpăra din magazinul online. Este foarte important de reținut faptul că și tu poți vinde obiectele creeate de tine  în magazinul Sansar.

Lumea Sansar este încă la început dar lucrurile se mișcă deja cu o viteză destul de mare: case, peisaje, plante, peruci, avatare, ochi, ochelari, mobilă, mâncare, animații, gradini, arhitectură, muzică… toată lumea reală transpusă în digital, căruia le adăugăm puterea imaginației fiecăruia.

Știu că sună foarte ciudat, dar imaginează-ți că ai putea să îți construiești în mod lucid visul și să îl poți arăta celor din jurul tău. Sau poate doar câtorva persoane alese de tine. Tu ești sigurul care decide.

Bineînțeles că am fost deosebit de curioși și a trebuit să încercăm. Pentru moment Sansar nu este disponibil publicului larg însă am fost suficient de norocoși să ne fie acceptată cererea de a deveni membri. Astfel după ce am creeat un cont, am ales un nume de avatar și un avatar – pe care îl poți alege din variantele existente sau îl poți customiza, dacă ai rabdare. Din shop poți deja să îți cumperi elemente distinctive precum un alt set de haine sau accesorii.  Apoi devii un adevărat explorator al lumilor. Dacă te simți creativ poți deja să începi să îți construiești propria lume.

Viitorul este aici. Ce-mi mai place să spun asta :)) Așa că dacă ești curios să explorezi lumea Sansar, te așteptăm la Gateway VR Studio.

Contactează-ne oricând pentru detalii.

#comeplayatgateway

 

ABOUT THE AUTHOR

Andreea
Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.