pink floyd ar
20dec.

Intra in lumea Pink Floyd in realitatea augmentata

Recent, trupa britanică a lansat un box set, The Later Years, care include materiale lansate din 1987 încoace, iar fanii pot intra acum în lumea Pink Floyd în realitatea augmentată prin intermediul unei aplicaţii apărute cu această ocazie.

Intraţi pe siteul The Later Years Web AR cu ajutorul unui device mobil, iar aici veţi descoperi mai multe imagini de pe albume că A Momentary Lapse Of Reason, The Division Bell şi Pulse. Odată aleasa imaginea, veţi îndrepta telefonul spre mediul în care vă aflaţi, apăsaţi pe ecran şi veţi fi transportaţi în minunata lume Pink Floyd în realitata augmentata. Puteţi chiar să faceţi capturi de ecran cu plimbarea voastră virtuală şi să shareuiti întreaga experienţă pe reţelele sociale folosind hashtag-ul #TheLaterYears. Evident, fiecare dintre aceste experienţe este însoţită de muzică inclusă pe materialul respectiv.

Pe lângă această experienţă de realitate augmentată, fanii au beneficiat şi de un podcast în patru părţi, o serie de interviuri cu solistul David Gilmour, intitulată The Lost Art of Conversation, în care discută despre cum a funcţionat trupa după anii 80, ideile din spatele artwork-urilor albumelor, dar şi despre concertele lor live. Pentru fanii pasionaţi, David Gilmour vorbeşte şi despre despărţirea de Roger Waters şi cum au reuşit să continue creativ fără principalul liricist şi compozitor.

Pink Floyd nu sunt singurii care vin cu experienţă în realitatea augmentată sau virtuală pentru fani. Artişti precum Billie Eilish, Panic! At the Disco, Post Malone sau DJs că Marshmello sau Don Diablo au avut concerte în realitatea virtuală, transmise live pe platformele de gen pentru fanii care nu sunt prezenţi la concertele lor. Eminem a venit cu experienţe de AR la concertul pe care l-a avut la Coachella, pentru ca apoi să lanseze un documentar în realitatea virtuală, în care îi plimba pe fani prin Detroit-ul în care a crescut.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.