gucci ar
30iun.

Idei de VR marketing: Gucci te lasa sa incerci gratis tenisi

Realitatea augmentată începe să fie din ce în ce mai prezenta în campeniile de marketing, iar cel mai nou brand care încearcă aceast tehnologie este Gucci – care te lasă să încerci gratis tenişii de lux.

Cu ajutorul aplicaţiei Gucci AR utilizatorii pot afla cum le-ar sta în picioare cu o pereche de pantofi sport care costă nici mai mult nici mai puţin de 650 de dolari. Ca să vezi cum îţi stă cu o asemenea avere în picioare trebuie doar să îndrepţi telefonul către picioare, iar aplicaţia îţi va arăta cum ţi se potrivesc noii Gucci Ace GG. Aplicaţia este disponibilă în Apple Store, de unde utilizatorul o descarcă, îi dă permisiunile necesare pentru camera şi fotografii, iar apoi o îndreaptă către şosete. Gucci AR permite utilizatorilor să încerce 19 perechi de pantofi sport din colecţia Gucci Ace, iar pentru a trece de la o pereche la alta e suficient doar să dea stânga sau dreapta pe ecranul telefonului.

gucci ar

Aplicaţia funcţionează foarte bine dacă utilizatorul are doar şosete în picioare şi se apropie mult de realitate, inclusiv atunci când utilizatorul îşi mişcă picioarele să vadă cum ar arăta tenişii din toate unghiurile. Ca orice altă aplicaţie de gen, Gucci AR are posibilitatea de share-ui această experienţă pe reţelele de socializare.

Conform unui sondaj realizat de Gartner, 46 la sută dintre magazine plănuiesc să folosească realitatea augmentată şi realitatea virtuală pentru a oferi experienţe consumatorilor şi a promova produse. De altfel, în ultima perioadă am văzut din ce în ce mai multe branduri care folosesc realitatea augmentată în campaniile de marketing. Recent, Youtube a venit cu o aplicaţie în acest sens, iar branduri precum Burger King au lansat aplicaţii de AR, la fel şi Jack Daniel’s. Puma a venit cu o experienţă de AR gândită pentru a promova o nouă pereche de tenişi, iar o aplicaţie de realitate virtuală a fost lansată chiar de Under Armour în parteneriat cu jucătorul de baschet Stephen Curry, tot pentru a sprijini o nouă colecţie de pantofi sport.

 

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.