epave
22mai

Viziteaza epave de pe fundul marilor in realitatea virtuala

Titanicul nu este singurul vas care a ajuns pe fundul oceanului, iar acum poţi vizita câteva epave cu poveşti interesante, aflate pe fundul mărilor, în realitatea virtuală.

Americanii, printr-o agenţie responsabilă de energia oceanelor, BOEM, au lansat un întreg site şi oferă filmări în 3D, randari, fotografii, un adevărat muzeu de arheologie virtuală pentru câteva epave care se  găsesc în largul coastei Carolinei de Nord şi în Golful Mexic.  Pe site se găsesc videoclipuri, modele 3D şi hărţi care să vă ajute să navigaţi în jurul zonei şi mai ales să vă plimbaţi pe navele rămase pe fundul apei în secolele 19 şi 20. Aceste epave au fost descoperite în timpul explorărilor pentru petrol şi gaze şi din cauza faptului că se afla la adâncimi foarte mari nu pot fi vizitate de către turişti. Astfel, BOEM a venit cu ideea de a folosi tehnologia de ultima generaţie cercetătorii au putut realiza modele digitale în detalii extraordinare.

Utilizatorii pot să exploreze aceste epave VR şi chiar să arunce o privire să vadă ce încărcătură aveau la bord acest nave, de la muschete, tunuri, blănuri de animale, ceramică. Acest muzeu arheologic virtual se doreşte a fi un tool foarte bun pentru profesori, pentru educaţie în general, pentru curioşii pasionaţi de istorie şi adâncul mărilor, dar şi pentru cei care îşi doresc să studieze mai bine evoluţia habitatelor submarine.

epave vr

„The Virtual Archaeology Museum will serve aa a valuable teaching asset in both school and university classrooms,” a declarat directorul BOEM pentru Regiunea Gofului Mexic, Mike Celata, “and the data collected will be a focal point for underwater researchers, its online presence allowing collaboration worldwide.”

Chiar dacă acum avem o mulţime de detalii la dispoziţie despre aceste epave aflate la mulţi metri sub apă, încă nu ştim adevărata lor poveste. Unii speculează că s-au scufundat în aceeaşi perioadă pentru că epavele sunt aproapiate că distanţă, poate au fost capturate de piraţi sau poate au fost surprinse de o furtună. Dacă vă pasionează genul acesta de excursii în adâncul mărilor, la Gateway VR Studio avem chiar posibilitatea de explorare a Titanicului, iar cei care vor să vadă mai îndeaproape animale marine pot să se imerseze complet în lumea din The Blu.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.