09mart.

HTC a gasit solutia pentru conferintele anulate – conferinta in VR

Răspândirea coronavirusului a dus la anularea mai multor evenimente importante pe tehnologie: Facebook a anulat F8, Google a anulat I/O 2020, iar recent s-a anulat SXSW. Pentru toate acestea, chinezii de la HTC au venit cu soluţia – conferinţa in VR.

Ideea a venit încă de la Summit-ul Educatorilor în Realitatea virtuală, unde s-a demonstrat cum pot fi aduşi la un loc mai mulţi oameni pentru un eveniment educaţional care a durat o săptămână. Evenimentul se pare că a fost un real succes, prezentând capacitatea realităţii virtuale de a conecta oamenii de pe întreg globul pentru scopuri clare precum educaţia şi colaborarea. Preşedintele HCT China, Alvin Graylin a fost unul dintre prezentatorii de la eveniment şi i-a venit ideea de a găzdui prima conferinţă în realitatea virtuală, care va avea loc pe 19 martie, prin intermediul platformei Engage.

Cei care vor participa la conferinţa V2EC2020  vor avea parte de o experienţă 6DOF VR, accesibilă pe WebVR, tableta şi smartphone. La fel ca într-o conferinţă adevărată, cea în realitatea virtuală va avea speakeri invitaţi, experienţe de tip team-building şi, cel mai important, nici un cost legat de călătorii şi nici o posibilitate de a contracta coronavirus.
Preşedintele Alvin Graylin a declarat pentru VRScout a declarat că această epidemie a avut un impact foarte puternic atât asupra oamenilor din China, dar şi asupra business-urilor, aşa că i-a forţat să îşi regândească stilul de viaţă şi de a face afaceri.

“The CoronaVirus has dramatically impacted the people and business in China for the last two months and is forcing the country and now, the rest of the world to rethink how we live our lives and conduct business. Essentially all physical events and travel in the country have been canceled since January, so doing a fully VR event makes perfect sense.”

HTC asigură că cei prezenţi vor putea beneficia de aceeaşi interacţiune unu la unul ca într-o conferinţă obişnuită şi plusează că cei care vor opta pentru o conferinţa in VR vor avea parte şi de experienţe care în lumea actuală nu sunt posibile. V2EC2020 va avea loc pe 19 martie, la ora 1:30 GMT şi este primul eveniment de acest gen, dar cei de la HTC sunt foarte încrezători că această primă conferinţa in VR va dovedi eficienta acestei tehnologii şi îşi va găsi utilitatea şi pe viitor.

Ţinând cont că virusul continua să se împrăştie în întreaga lume, genul acesta de conferinţe şi de evenimente s-ar putea să prindă avânt. Deja avem concerte în realitatea virtuală, iar acestea pot fi o opţiune foarte bună, pentru că deja mai mulţi artişti şi-au anulat show-urile în zonele de risc. Astfel, fanii ar plăti pentru a-şi vedea totuşi favoritul în concert, însă fără riscul de a lua vreo boală.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.