virtual viking - the ambush
29iun.

Descopera istoria vikingilor in realitatea virtuala

Zilele acestea la Oslo, în Norvegia s-a deschis un uriaş centru despre istoria vikingilor – The Viking Planet, iar cei care îşi doresc pot descoperi istoria vikingilor în realitatea virtuală.  Virtual Viking – The Ambush e titlul unei experienţe de realitate virtuală gândită pentru a duce înapoi în timp într-o lume demult dispărută, cu scopul de a ne familiariza mai bine cu istoria acestui neam de războinici, cu tradiţiile lor şi felul lor de a fi.

Virtual Viking – The Ambush e o experienţă complet imersiva care ne duce la bordul unei nave vikinge care se pregăteşte de un raid. Responsabili pentru aceasta aplicaţie de realitate virtuală sunt Ridley Scott Creative Group’s RSA Films, Hammerhead (ABE, Syren) şi Dimension – un studio londonez specializat în captura volumetrica.

Pentru această experienţă s-au folosit 106 camere care au înregistrat 10 GB de date pe secundă şi peste 30 de actori au fost folosiţi pentru a crea o experienţă cât mai aproape de realitatea istorică. Mai mult, pentru a fi corectă din punct de vedere istoric s-au folosit arme pe care războinicii le-ar fi folosit în acele timpuri, în timp ce Unreal Engine a fost utilizat pentru a pune toate aceste informaţii cap la cap.

virtual viking - the ambush

“We are extremely happy to have collaborated with RSA Films and Hammerhead on this ground-breaking production and look forward to offering the general public an opportunity to experience how it was to be on board a Viking ship more than 1,000 years ago in a very realistic and captivating way,” a declarat Rasmus Ramstad CEO al The Viking Planet.

De altfel, întreaga locaţie e gândită ca un centru de informaţie, cu peste 1600 de metri pătraţi de entertainment, educaţionale, zone interactive şi holografice şi un cinema de 270 de grade capabil să ruleze Virtual Viking – The Ambush.

Am tot văzut realitatea virtuală folosită în muzee şi cu scop educativ. Mai mult, şi vizitele în zonele turistice beneficiază de ajutorul realităţii virtuale datorită unor aplicaţii care îi duc pe turişti cu sute de ani în urmă, pe urmele istoriei. Asemenea tururi am văzut din Croaţia până în Italia, în timp ce unele muzee apelează la realitatea virtuală pentru a veni cu informaţii în plus, într-un mod interactiv, cum e cazul Palatului Versailles sau chiar a Louvre-ului.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.