skydiving in realitatea virtuala
30mai

Skydiving in realitatea virtuala

O firmă americană oferă senzaţii tari pentru toţi cei care vor să facă skydiving in realitatea virtuala. iFly este numele celor care oferă indoor skydiving cu ajutorul realităţii virtuale şi a unui tunel de aer. La momentul actual, ei sunt cel mai mare furnizor de skydiving indoor din lume, dar deşi se afla doar în SUA au peste 28 de complexe unde fanii sporturilor extreme se pot distra în condiţii sigur  şi chiar mai ieftin decât orele de skydiving din realitate. În plus, plănuiesc să se extindă şi la nivel internaţional, oferind senzaţii tari copiilor de 8 ani până la adulţii de 103 ani.

De fapt, zburatul în realitatea virtuală vine ca o adiţie la experienţa zborului în tunelul de aer, iar cei care experimentează pot alege să se afle deasupra insulei Palm, din Dubai, deasupra insulelor din Hawaii, California de Sud sau Alpii Elveţieni. iFly şi-au patentat designul în aşa fel încât experienta imita cu adevărat senzaţia pe care o ai când te arunci din avion la zeci de metri înălţime. Mai mult, au angajat chiar instructori de zbor care să îi asiste pe utilizatori pentru a obţine o senzaţie cât mai aproape de realitate şi a se comporta în tunel aşa cum ar proceda în aer, deasupra pământului. Pentru a realiza această experienţă iFly se foloseşte de un headset Samsung Gear VR, ataşat de o cască Cookie G3 pentru skydiving.

Pe măsură ce utilizatorii se familiarizează cu zburatul, cei mai experimentaţi vor avea parte de surprize şi e o ocazie bună pentru cei care chiar practică acest sport să ajungă în locuri la care încă nu au acces, cum este The Palm din Dubai, spre exemplu.

Ceva similar am văzut şi la francezi, care oferă tururi în realitatea virtuală deasupra Parisului, dar în device-uri care imită senzaţia de zbor.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.