comic con
18mai

Regulament Gateway VR Arena @ Lenovo Legion East European Comic Con 2018

Gateway VR Studio vine la standul Lenovo Legion cu o a doua ediție “VR Arena”. Avem două super experiențe pentru cei care vor să experimenteze realitatea virtuală. Cele doua concursuri care va vor creste nivelul de adrenalina si va vor pune reflexele la incercare sunt Sprint Vector si Beat Saber. Concursurile vor avea loc in ambele zile, pe 19 si 20 mai, iar regulamentul il gasiti mai jos.

1. General

Echipa Gateway VR isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament in functie de necesitate inclusiv in timpul desfasurarii competitiei pentru a clarifica, corecta sau adresa o situatie neprevazuta. Scopul reglementarilor aditionale este sa asigure o derulare corecta a competitiilor.

Echipa Gateway VR isi rezerva dreptul de a  interveni in orice caz sau moment pe durata derularii competitiei  daca exista suspiciunea de lipsa de fair-play sau in cazuri speciale.

      1.1. Conduita participanti

 • Toti participantii se vor supune indicatiilor membrilor echipei Gateway VR pe toata durata concursurilor
 • Toti participantii vor trebui sa dovedeasca fair-play
 • Trisarea sau tentativele de a trisa sunt strict interzise si atrag cu sine descalificarea imediata
 • Comportamentul abuziv, hartuirea, limbajul sau semnele vulgare,amenintarile, rasismul, lipsa de respect fata de organizatori sau alti participanti sunt strict interzise
 • Pariurile pe baza meciurilor sunt interzise.
 • Orice intelegere prealabila intre jucatori este strict interzisa (masluirea meciurilor, impartirea premiului cu alti participanti, alte echipe etc).
 • Orice acuzatii sau contestatii cu privire la desfasurarea fair-play a competitiei trebuie aduse in atentia organizatorului si a administatorilor competitieii imediat dupa terminarea meciului in care presupusa actiune a avut loc.

      1.2 Pauza administrativa

In timpul oricariui meci un administrator/asistent Gateway poate cere concurentului sa puna  jocul pe pauza . Participantii trebuie sa urmeze aceste instructiuni intr-un timp rezonabil.

       1.3 Prezenta

 • Participantii sunt responsabili de prezenta lor si disponibilitatea de a incepe meciul pe durata desfasurarii competitiilor. Neprezentarea unui jucator la inceperea meciului duce la descalificare.
 • Participantii sunt responsabili pentru familiarizarea cu sistemul de control al jocului si regulamentul de participare.
 • Participantii trebuie sa aiba varsta minima de 14 ani pentru a participa in cadrul competitiilor.

*Orice abatere de la regulamentul oficial al campionatului sau punere in pericol a bunei desfasurari a evenimentului sau a sigurantei participantilor va atrage cu sine descalificarea imediata sau chiar evacuarea din zona de concurs.

2. Deconectari sau erori de functionare

2.1 Deconectari intentionate

 • Daca un participant opreste intentionat un meci prin interfata jocului acesta va fi descalificat imediat.

2.2 Deconectari neintentionate

In eventualitatea in care un Meci este intrerupt din motive neintentionate (deconectare retea, nefunctionare hardware, etc) concurentul  trebuie sa semnaleze imediat asistentului Gateway de la fata locului situatia in vederea reluarii meciului.

*Orice modalitate de a obtine un avantaj prin intermediul unui glitch sau erori de joc este strict interzisa si va duce la descalificare.

3. Disclaimer sanatate & siguranta

Nu este permisa participarea in cadrul competitiei minorilor sub 13 ani. Minorii trebuie sa obtina un acord scris de la tutore si sa  fie insotiti de un adult responsabil.

3.1 Daca suferi de epilepsie, probleme cu inima, tulburari grave de vedere, ameteli sau migrene puternice, pierderi de conștiența sau stări de lesin  NU iti recomandam sub nici o forma sa iti pui casca de VR sau sau sa participi la competitie.

3.2 Casca are functie imersivă totală si va bloca total imaginea mediului inconjurator. Tine mereu cont de cercul ce va aparea pe jos cand iti pui casca. El este contactul tau cu realitatea.

3.3 Te rugam sa respecti in permanenta  instructiunile membrilor echipei Gateway VR

3.4 La ce sa te astepti?

Continutul fizic si psihologic vazut in realitatea virtuala poate fi deosebit de intens si de real. Astfel, corpul tau va reacționa in consecinta. Anumite tipuri de continut te pot speria, emotiona, bucura sau iti pot oferi o doză zdravana de adrenalina. Poti ameti, transpira sau avea dureri de ochi.  De aceea este foarte important sa comunici cu membrii echipei, iar in cazul in care manifesti unul din simptomele mai sus mentionate sa intrerupi competitia si sa anunti un membru al echipei.

NU uita că mobila virtuala NU este reala. Așa ca NU te aseza sau sprijini niciodata pe obiectele din mediul virtual.

Gateway VR Studio nu isi asuma responsabilitatea pentru neluarea inseama a atentionarilor relatate mai sus sau a efectelor cauzate de utilizarea ochelarilor pentru realitate virtuala.

Regulament Specific Beat Saber

Nume competitie:  Beat Saber

Data desfasurarii: 20 mai

Interval orar: 11:00 – 17:00

Mod Joc: Single Player

Numar minim participanti: 3

Numar maxim de participanti:

Inscrieri:

 • Inscrierile se vor face la fata locului incepand cu ora 11:00 pe sistemul primul venit, primul servit
 • Ultimul grup/individ se poate inscrie la ora 16:00

Start meci: concursul incepe odata cu inscrierea primilor participanti si continua pana la deciderea castigatorilor (locurile 1-3).

Desfasurare meciuri:  participantii vor concura individual conform ordinii de inscriere stabilite la fata locului, primul venit/primul servit. Fiecare participant va juca pe modul Standard si va trece prin tutorial, urmand sa aiba la incalzire doua incercari (o melodie pe easy, una pe normal). Melodia de concurs va fi jucata la dificultate normal. Scorul inregistrat la finalul melodiei din faza de concurs, cand apare mesajul Level Finished, este cel cu care participantul intra pe lista de concurs.

Semifinala se va juca in modul Standard, la dificultate normal.

Finala se va juca in modul Standard, la dificultate hard. Cei 3 finalisti vor avea de jucat 3 melodii stabilite in prealabil si anuntate la momentul inceperii finalei.

Clasament:  Clasamentul se face conform scorului obtinut, primele 3 locuri fiind ocupate de catre participantii cu cel mai mare scor. Daca exista situatia in care primele locuri au scor identic, atunci arbitrii vor decide metoda de departajare care consta fie in acordarea unui meci de departajare fie tragere la sorti, in functie de timpul total ramas pentru concursul Beat Saber.

 

Regulament Specific Sprint Vector

Nume competitie:  Sprint Vector

Data desfasurarii: 19 mai

Interval orar: 11:00 – 17:00

Mod Joc: Single Player

Numar minim participanti: 8

Numar maxim de participanti: 32

Inscrieri:

 • Inscrierile se vor face la fata locului incepand cu Vineri 18 Mai, TBD ORE Activare Vineri pe sistemul primul venit, primul servit.
 • Inscrierile vor continua pana pe 19 Mai, Ora 16:00 in limita locurilor disponibile. Ultimul grup/individ se poate inscrie la ora 16:00

Start meci: concursul incepe odata cu inscrierea primilor participanti si continua pana la deciderea castigatorilor (locurile 1-3).

Desfasurare meciuri:  In timpul turneului jucatorii vor concura conform ordinii de inscriere stabilite la fata locului, primul venit/primul servit. Fiecare participant va juca o cursa basic. Inainte de inceperea cursei oficiale se va juca o cursa de incalzire.

Se vor forma 8 grupe de cate 4 persoane, mergand mai departe jucatorii conform Rundei in care se afla:

 • Runda I: Merg mai departe locurile I si II la finalul cursei.
 • Runda II: Merg mai departe locurile I si II la finalul cursei
 • Runda III – Semi-Finala: Merg mai departe locurile I si II
 • Runda IV – Finala: 3 castigatori

Rundele I, II, III vor fi jucate pe curse basic. Alegerea curselor va fi random din pool-ul de curse Basic disponibile dupa runda de warm-up.

Runda IV – Finala va fi jucata la nivel intermediate. Locurile I, II si III vor fi aflate la finalul cursei, cand se va afisa clasamentul. Alegerea curselor va fi random din pool-ul de curse intermediate disponibile dupa runda de warm-up.

Clasament:  Clasamentul se face conform pozitiei de pe tabela de la finalul fiecarei curse. Primele 3 locuri vor fi ocupate de catre participantii din top 3.

Antrenament: Deoarece jocul are un grad mediu de complexitate, ziua de Vineri 18 Mai este dedicata familiarizarii participantilor cu modurile de joc si tutoriale in sistem Open Play.

Premii

Premiul I – Beat Saber

 • Survival Kit (sticla termos, ochelari gaming, thermopad)
 • Un abonament VR  de 10 ore la Gateway VR Studio
 • o sacosa, un tricou, o bratara si o minge antristres Lenovo

Premiul II – Beat Saber

 • o tastura gaming de la Lenovo
 • un abonament VR de 5 ore la Gateway VR Studio
 • o sacosa, un tricou, o bratara si o minge antristres Lenovo

Premiul III – Beat Saber

 • un mouse USB optical Lenovo
 • un abonament VR de 1 ora la Gateway VR Studio
 • o sacosa, un tricou, o bratara si o minge antristres Lenovo

Premiul I – Sprint Vector

 • Survival Kit (sticla termos, ochelari gaming, thermopad)
 • Un abonament VR  de 10 ore la Gateway VR Studio
 • o sacosa, un tricou, o bratara si o minge antristres Lenovo

Premiul II – Sprint Vector

 • o tastura gaming de la Lenovo
 • un abonament VR de 5 ore la Gateway VR Studio
 • o sacosa, un tricou, o bratara si o minge antristres Lenovo

Premiul III – Sprint Vector

 • un mouse USB optical Lenovo
 • un abonament VR de 1 ora la Gateway VR Studio
 • o sacosa, un tricou, o bratara si o minge antristres Lenovo

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.