Pavlov - VR
13mai

Pavlov VR – Counterstrike în realitatea virtuală?

Pavlov VR este un first person shooter multiplayer creat de un singur developer: davevillz și de altfel foarte asemănător cu favoritul shooterelor online Counterstrike.

Pavlov VR
Pavlov VR

Pavlov VR a apărut inițial ca un demo în Decembrie și a fost lansat în Early Access pe HTC Vive șiOculus Rift în Februarie. De atunci davevillz ii tot aduce îmbunătățiri. Ultimul update vine cu o harta reminiscentă cu Dust din CS și mărirea numărului de jucători de la 8 la 10 pe fiecare server.

Jocul are parte de o popularitate imensă pe Steam și, spre deosebire de alte jocuri VR multiplayer găsești mai mereu oameni online cu care sa joci un meci. Beneficiază de suport voce prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală așa ca te poți auzi mereu cu coechipierii sau inamicii în modul online. Momentan are fani foarte prietenoși și gata sa te ajute in-game cu sfaturi de joc. Daca totuși vrei să joci singur exista mereu si opțiunea cu boți.

Acțiunea este dinamică și va trebui sa te adaptezi destul de repede „realității”. Armele se comporta cam cum te-ai aștepta in viața reala, daca le ții cu o singura mana ricoșează puternic și nu poți ținti prea bine. Ținta, un element obișnuit al shooterelor pe PC sau consolă aici lipsește cu desăvârșire și va trebui printre altele sa înveți sa tragi ca în realitate, urmărind cătarea. Reîncărcarea se face similar prin scoaterea manuala a încărcătorului si înlocuirea acestuia. Distractiv, nu?

Pavlov VR
Pavlov VR

Există de asemenea o mare varietate de arme în Pavlov VR cu noi modele fiind adăugate periodic. Poți folosi pistoale, grenade, arme automate, puști cu lunetă cat și cutite. Ca și în CS: GO, faci bani eliminând oponenții. Îți poți cumpăra cu ei veste antiglonț sau alte arme. Sunetele făcute de arme sunt de asemenea foarte similare cu cele din CS:GO așa ca jucătorii pasionați se vor simți ca acasă in Pavlov.

Pavlov VR vine cu două sisteme de locomoție, unul clasic cursiv prin care te miști acționând joystickul/trackpadul de pe controller dar care s-ar putea să îi deranjeze pe cei care au ghinionul sa aibă rău de mișcare în VR. Al doilea, numit OOB (Out of body), iți permite sa indici locația unde vrei sa te deplasezi, avatarul tău urmând aceasta instrucțiune, după care te teleportează rapid înpielea lui și astfel nu ai de a face cu răul de mișcare.

Cum jocurile în echipă sunt mereu cele mai distractive vă așteptăm pe la Gateway VR studio sa încercați și Pavlov VR, alături de popularul QuiVR sau selecția în creștere de jocuri multiplayer cum sunt Raw Data, Serious Sam, Smashbox Arena și Cowbots-and-Aliens. Pavlov vă va permite să jucați în 4, cooperativ sau versus alți jucători online sau local.

În încheiere, un clip plin de momente interesante din joc! Hai la joacă! #comeplayatgateway


Video Credits: Budgy Nebula

ABOUT THE AUTHOR

Andrei Stefan

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.