lenovo vr
28ian.

Lenovo lanseaza un headset special pentru educatie

Lenovo nu se lasa descurajat după ce au încetat producţia headsetului Mirage Solo şi vin cu un nou sistem de realitatea virtuală gândit special pentru scopuri educative. Lenovo VR Classroom 2 vine ca un pachet complet pentru educatori şi şcoli, pentru că include hardware, conţinut, device management, training şi suport tehnic şi este gândit pentru şcoala generală şi pentru licee.

Deja ştim că realitatea virtuală e un mod foarte bun de a-i învăţa pe copii lucruri noi. E o formă foarte bună prin care ei pot lua cunoştinţă cu noi concepte, cu lumea în care se afla şi pot descoperi îndeaproape momente istorice importante, precum Londra celui de-al Doilea Război Mondial sau Hiroshima după bombardament. Cei de la Lenovo sunt convinşi că lecţiile în VR vor fi uşor de integrat în cadrul curriculei şcolare şi va inspiră elevii.

În ceea ce priveşte designul, Lenovo se lauda cu un sistem uşor de utilizat şi instalat încă de când a fost scos din cutie. Profesorii pot controla toate headseturile din clasa prin intermediul unui singur device. Diferenţa faţă de alte headseturi de realitate virtuală este că Lenovo VR Classroom 2 foloseşte un headset cu doar 3DOF, ceea ce înseamnă că elevii vor fi nevoiţi să stea în bancă pentru a se bucura de experienţă de realitatea virtuală şi nu se vor putea plimba în lumea VR, dar asta se traduce şi într-un cost mai mic al device-ului.

Lenovo VR Classroom 2 vine la pachet cu câteva experienţe gândite special pentru elevi – materiale STEM (ştiinţa, tehnologie, inginerie şi tehnologie), tururi virtuale şi dezvoltare profesională. Headsetul de VR vine la pachet cu un procesor Qualcomm 835 ŞOC, o baterie de 4200 mAh, o rezoluţie de 1920×2160 per ochi şi cântăreşte doar 470g. Producătorul chinez are deja experienţa în creerea de sisteme de realitatea virtuală – lucrează împreună cu Facebook pentru a crea noul Oculus Rift S şi cu  Varjo pentru a crea un sistem de workstations compatibile cu headseturile comerciale de mare rezoluţie a finlandezilor.

Este clar că realitatea virtuală va din ce în ce mai prezenta în educaţie – şi nu doar prin experienţe documentare. Google a venit inclusiv cu un laborator virtual în care cei pasionaţi de chimie pot testa şi efecta diferite experienţe. Pentru cei pasionaţi de cultură şi de artă, Google oferă o mulţime de monumente în realitatea virtuală, inclusiv Palatul de la Versailles sau Capela Sixtină, experienţe VR ce pot fi folosite cu încredere în cadrul orelor despre artă şi cultura sau chiar istorie.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Citeste cărţi pentru copii in realitatea virtuala si augmentata / ianuarie 31, 2020

[…] Lenovo este atât de sigur ca viitor al educaţiei în realitatea virtuală încât a construit un headset special pentru acest scop. Realitatea virtuală este o metodă foarte bună în educaţia alternativă […]

Răspunde
Urmareste coronavirusul in realitatea virtuala si augmentata / februarie 7, 2020

[…] elevilor şi studenţilor o mai bună prezentare a unor concepte său chiar momente istorice. Deja Lenovo s-a gândit să lanseze un headset de VR gândit special pentru mediul educaţional, iar în timpul […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.