versaillesvr
11oct.

Descopera Palatul Versailles in realitatea virtuala

Dacă anul trecut muzeul Veresailles lansa o aplicaţiehttps://www.vrstudio.ro/versailles-in-realitatea-virtuala/ prin care curioşii puteau vedea cum era la Palat pe vremea când era folosit de rege, acum Google Arts & Culture ne oferă un întreg tur în cu VersaillesVR – the palace is yours. 

Aplicaţia VersaillesR- the palace is yours este disponibilă deja pe Steam, iar curioşii sau pasionaţii de istorie pot să descopere palatul, să se plimbe prin încăperile sale şi să descopere o mulţime de piese de muzeu şi artefacte şi poveştile lor.

Palatul a fost construit de Regele Ludovic al XVI-lea şi a fost principală reşedinţa regală până la izbucnirea Revoluţiei Franceze, care va schimba soarta monarhiei. Acum însă, turiştii îl pot vizita liberi, iar odată cu aplicaţia VersaillesVR – the palace is yours se pot plimba nestingheriţi în realitatea virtuală şi îi pot descoperi toate secretele. E departe de reşedinţă regală disponibilă doar elitei, iar cu ajutorul VR Palatul Versailles poate fi vizitat şi de cei care nu îşi pot permite un bilet de avion până la Paris.

versaillesvr

Pe lângă poveştile obiectelor din muzeu şi a palatului în sine, aplicaţia VersaillesVR include şi o hartă cu ajutorul căreia utilizatorii pot descoperi sălile cele mai importante, inclusiv cunoscută Sală a Oglinzilor, lungă de 73 de metri. Google a realizat aceasta aplicaţie cu ajutorul fotogrametriei şi au fost necesare peste 130 de mii de poze, din unghiuri diferite, la rezoluţie înaltă, pentru a aduce această experienţă în realitatea virtuală. În plus, cei care vor să încerce VersaillesVR trebuie să aibă suficient spaţiu pe hard, pentru că are 7GB. Fanii istoriei şi nu numai se pot bucura de VersaillesVR pe Rift, Vive şi Index, iar cei de la Google spera că astfel vor creşte apetitul pentru cunostere al celor care o vor încerca.

“What makes this experience unique is the size of the digitization we’ve undertaken here in Versailles,”declara Damien Henry de la Google Arts & Culture Lab. “We’ve captured 24 rooms in 12 days. We were able to capture 7,000 square meters, and if we count the walls and roof, the total amount is 36,000 square meters.”

Nu e singurul proiect pe care Google Arts & Culture l-au lansat – prin intermediul acestui program am adus la viaţa sau în realitatea virtuală alte monumente, unele dintre ele chiar distruse, pentru că viitoarele generaţii să le cunoască şi să aibă idee despre cum arătau. Oricum, nu este o idee deloc nouă, pentru că tot vedem realitatea virtuală prezenta în zonele turistice şi muzeale. Unele muzee au apelat la VR sau AR pentru a oferi informaţii în plus vizitatorilor, în timp ce alţii au mers mai departe şi au recreat întregi monumente pentru că turiştii să aibă o viziune totală a acestora.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Lenovo lanseaza un headset special pentru educatie / ianuarie 28, 2020

[…] de artă, Google oferă o mulţime de monumente în realitatea virtuală, inclusiv Palatul de la Versailles sau Capela Sixtină, experienţe VR ce pot fi folosite cu încredere în cadrul orelor despre artă […]

Răspunde
Viziteaza Rezerva Mondială de Seminţe in realitatea virtuala / februarie 27, 2020

[…] din adâncul muntelui din insula Svalbard.  Dacă vă plac astfel de tururi, aflaţi că şi Palatul de la Versailles sau chiar Capela Sixtină beneficiază de tururi în realitatea virtuală, numai bune pentru cei […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.