klm vr
07dec.

Viziteaza flota KLM in realitatea virtuala

Dacă eşti curios să vezi cum arată avioanele de la interior înainte de următoarea ta cursă, poţi vizita flota KLM în realitatea virtuală.

Iniţial, tururile 360 ale avioanelor atât Boeing cât şi Airbus aparţinând KLM au avut un scop practic şi nu unul de marketing. Conducerea şi-a dorit ca personalul de curăţenie să se poată familiariza cu avioanele înainte de a urca la bord, pentru a putea efectua întreg procesul rapid şi eficient. Dacă se aflau pentru prima oară la bordul unei aeronave, atunci ar fi durat mai mult până să se familiarizeze cu avionul şi să îl cureţe temeinic. Astfel, echipele de curăţenie programate să intre seara în avion au primit în timpul zilei un headset de realitate virtuală cu care s-au putut plimba prin avionul virtual şi să familiarizeze cu acesta. Evident, experimentul a fost unul de succes, după cum declară chiar reprezentanţii KLM.

“It was an experiment, but one that instantly booked success. Incredible! They finished cleaning fifteen minutes early and on top of that, they didn’t make a single mistake.” Cleaning crews are normally given a sheet of paper with a 2D drawing. Top and front views – that’s what they had to make do with. They’re going to be better prepared now.”

Mai mult, acum aceste traininguri sunt folosite nu doar de către echipele de curăţenie, dar şi în traningul echipajului – însoţitorii de zbor noi pot învăţa cum sunt amplasate lucrurile pe aeronavă şi se pot familiariza mai repede cu noul lor loc de muncă.

Însă tururile de realitate virtuală ale flotei KLM nu sunt doar în beneficiul celor care lucrează pe aceste avioane – sunt şi pentru călători. Cei pasionaţi de avioane pot explora o aeronavă de la un capăt la altul şi au şansa să vadă locuri la care un pasager obişnuit nu are acces – zona bucătăriei, cabina piloţilor sau zona business class, pentru cei care nu şi-au cumpărat vreodată un bilet atât de scump. Fanii avioanelor se pot plimba prin mai multe avioane şi sunt încurajaţi să găsească şi câteva surprize pe care echipa de VR le-a ascuns la bordul aeronavelor virtuale, inclusiv cea mai recentă achiziţie a KLM, Dreamliner B787-10.

Nu e deloc o noutate un tur de realitate virtuală al unui avion, am văzut ceva similar şi la cei de la Emirates. În plus, VR-ul este prezent la bordul mai multor aeronave ale diferitelor companii aeriene ca formă de entertainment în timpul zborului – de la spanioli la australieni sau francezi, iar pasagerii chiar apreciaz această nouă formă de distracţie.  În plus, realitate virtuală ca formă de training deja nu mai este o noutate pentru multe industrii – producătorii de maşini o folosesc cu succes, inclusiv pe partea de design, la fel şi industria grea sau chiar vameşii.

Mai jos găseşti lista cu toate tururile VR disponibile pentru flota KLM – dacă ai un headset de realitate virtuală le poţi vedea chiar de la tine de acasă:

Boeing 787-10
Boeing 787-9
Boeing 777-300
Boeing 777-200
Boeing 747-400
Boeing 747 combi
Boeing 737-900
Boeing 737-800
Boeing 737-800 BSI
Boeing 737-700
Airbus 330-300
Airbus 330-200
Embraer 190
Embraer 175

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.