i have a dream
20dec.

Discursul I Have a Dream al lui Martin Luther King ajunge in realitatea virtuala

Cu toţii am auzit de discursul şi propoziţia rămasă în istorie I Have a Dream, rostite de pastorul american Martin Luther King. Acum, acel moment atât de important ajunge în realitatea virtuală pentru prima oară pentru că publicul să se poată vedea cât de emoţionant a fost totul.

Realizarea le aparţine celor de la TIME Studios, care cu ajutorul producătorului executiv Viola Davis şi producătorului Julius Tennon l-au adus la viaţă în realitatea virtuală. Au folosit tehnologie precum fotogrametria, motion capture, inteligenta artificială, şi randare 3D toate acestea fiind necesare pentru a ne arăta cum a fost momentul discursului electrizant susţinut pe 28 august 1963 la Memorialul Lincoln. Evident, există oameni care au fost atunci acolo, însă pentru cei care doar au auzit şi văzut imagini de la acel moment istoric, filmul este cu atât mai important. Premiera The March va avea loc la finalul lunii februarie 2020 la Muzeul American DuSable al Istoriei Afro-Americane din Chicago şi apoi va fi distribuit în muzeele americane.

The March nu este singurul moment istoric important care a prins viaţă în realitatea virtuală special pentru că noile generaţii să înţeleagă mai bine lecţiile istoriei. Am văzut documentare similare realizate despre bombardamentele Londrei din Al Doilea Război Mondial prezentate în şcoli, la fel şi despre Hiroshima, un material care prezintă într-o nouă formă realitatea dureroasă de după bombardamentele americane. În plus, canale precum BBC au venit cu programe educative despre adâncul mărilor, iar zone precum mormintele egiptene au ajuns în realitatea virtuală special pentru cei care nu au apucat încă să le vadă cu proprii ochi. Mai mult, istoria prinde viaţă şi în cadrul tururilor ghidate pentru turişti, pentru că acum, cu ajutorul headseturilor VR, sunt transportaţi în zilele de glorie ale unor locuri importante precum Domus Aurea sau Circus Maximus din Roma şi Palatul Versailles de la Paris.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.