08mai

Bucura-te de exponatele de la Muzeul Smithsonian in realitatea virtuala

Intel şi unul dintre cele mai importante muzee americane duc lucrurile la următorul nivel şi le oferă celor pasionaţi posibilitatea de a se bucura de exponate şi dacă nu sunt în SUA, putând să vadă ce oferă Muzeul Smithsonian in realitatea virtuala. Proiectul acesta îşi doreşte să transforme felul în care ne culturalizam şi educam generaţiile viitoare, datorită digitalizării şi recreării 3D în detaliu a exponatelor.

Parteneriatul a început cu o primă expoziţie din Galeria RenwickNo Spectators: The Art of Burning Man, gândită special pentru că noi să ne facem o idee despre cum va arăta proiectul pe viitor. The Art of Burning Man e o expoziţie în toată regula, care momentan este găzduita de Muzeul de Artă Smithsonian şi include piese realizate şi expuse la cunoscutul festival american Burning Man, care are loc, anual, în deşertul Nevada. Mai departe, Intel şi SAAM, ilustrat prin No Spectators, îşi propune să digitalizeze peste 157 de milioane de obiecte artistice.

muzeul smithsonian in realitatea virtuala

John Bonini, vice preşedinte şi general manager, VR, Gaming & Esports la Intel Corporation a declarat: Pe măsură ce tehnologia evoluează, experienţele imersive în muzee vor deveni norma. A face legătura între lumea digitală şi fizică pentru că la orele de la şcoală arta americană să poate fi studiată este doar primul pas în a explora ce e posibil atunci când combinăm pasiunea pentru educaţie a celor de la Smithsonian American Art Musem şi inovaţia Intel.

Parteneriatul celor doi vă accelera deja existentul proces de captură digitală 3D şi va creşte numărul celor care au acces la colecţiile sale, cu ajutorul tehnologiei procesoarelor de generaţia a opta, platformei cloud şi altele. Scopul acestui gen de proiect este să încurajeze accesul non stop la muzeu, oferind educatorilor şi publicului posibilitatea de a se imersa în totalitate în expoziţiile sale. Nu e primul parteneriat de acest gen, Intel şi SAAM au mai lucrat împreună şi în urmă cu un an de zile când au dus în realitatea virtuală câteva dintre camerele şi exponatele muzeului.

Genul acesta de tehnologie o găsim aplicată şi în alte muzee, unele dintre casele memoriale ale preşedinţilor americani oferind experienţe în realitatea augmentată pentru turişti, în timp ce la muzeul de istorie din Cairo, ghid este chiar Tutankhamon.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.