16apr.

Regele Tutankhamon devine ghid in realitatea augmentata

Vizitatorii cunoscutului muzeu egiptean din Cairo vor avea parte de un ghid muzeal cel puţin neaşteptat. Regele Tutankhamon devine ghid in realitatea augmentata prin intermediul unei aplicaţii dezvoltatate de un cercetător egiptean..

Ramy Hammady este cel care a pus bazele MuseumEye şi a venit cu ideea unui ghid cel puţin neaşteptat, iar introducerea aplicaţiei în Microsoft Hololens le oferă turiştilor posibilitatea de a primi informaţii şi a de afla într-un mod cu totul inedit detalii despre istoria Egiptului Antic. Muzeul din Cairo era în căutarea unei modalităţi de a le oferi vizitatorilor ceva în plus, iar aplicaţia lui Ramy a fost în testare timp de 8 zile, perioadă în care peste 170 de persoane au putut să încerce MuseumEye. 

ghid in realitatea augmentata

Că vizitator, odată ajuns în expoziţia centrală dedicată regelui Tutankhamon, camera se va transforma în templul acestuia, iar regele însuşi devine ghid in realitatea augmentata şi spune poveşti despre puterea şi bogăţia sa. Mai mult, unele dintre artefactele prezente în muzeu vor putea fi inspectate pe toate părţile de către turişti, în AR, datorită necesităţii scanării acestora şi includerea lor în aplicaţie.

Wearing the headset transforms the room into the Pharaoh’s temple, where he introduces himself and demonstrates his power and riches. The headset has a futuristic floating user interface with options of what to look at as the Pharaoh guides you around his palace.”

Perioada de testare le-a demonstrat celor din muzeu şi dezvoltatorilor că sunt pe drumul cel bun, pentru că oamenii au petrecut între 5-7 minute în faţa fiecărui exponat faţă de doar câteva secunde, în cazul celor care nu aveau un headset de AR disponibil. În plus, Ramy lucrează mai departe la dezvoltarea MuseumEye pe care ar  vrea să îl facă disponbil şi la Muzeul din Manchester, care include, la rândul său, mai multe artefacte egiptene şi chiar reprezentări ale uneia dintre bătăliile unde a luptat armata lui Tutankhamon.

Nu e pentru prima oară când vedem realitatea augmentată folosită în domeniul muzeal: americanii au făcut-o pentru a prezenta detalii în casele memoriale ale preşedinţilor, iar realitatea virtuală a folosită fie pentru vizualizare unor artefacte greu de accesat sau chiar pentru a te imersa într-o lume demult pierdută, în cadrul unui ghidaj turistic.

Sursa: eanddt.theiet.org

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Bucura-te de exponatele de la muzeul Smithsonian in realitatea virtuala / mai 8, 2018

[…] americani oferind experienţe în realitatea augmentată pentru turişti, în timp ce la muzeul de istorie din Cairo, ghid este chiar […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.