coronavirusul
07feb.

Urmareste coronavirusul in realitatea virtuala si augmentata

Urmăreşte cum se răspândeşte coronavirusul şi care sunt zonele afecatate şi în care acesta a ajuns pe planetă cu ajutorul realităţii virtuale şi augmentate. Pentru că e o chestiune de interes internaţional şi care afectează mai multe ţări, cu mii de oameni infectaţi, coronavirusul a devenit cel mai important subiect de ştiri. Primim o mulţime de updateuri despre numărul de oameni afectaţi, de zonele în care a mai ajuns şi date despre cei care nu au supravieţuit infecţiei, aşa că Flow Immersive s-a gândit să creeze un tracker compatibil atât cu realitatea augmentată cât şi cu headseturi de realitate virtuală.

Compania a luat toate datele disponibile la momentul actual şi le-a introdus într-un software care a creat aici o hartă a lumii cu zone afectate şi număr de persoane afectate, într-un vizual compatibil cu Magic Leap. Utiilizatorii pot vedea în VR cum s-a răspândit coronavirusul pe planeta de la începutul anului şi până acum. Experienţa în realitatea virtuală începe cu informaţii despre cum a început epidemia şi oferă şi câteva grafice 3D înainte de a vă pune în faţa ochilor o hartă a întregii lumi. Experienţă e cu atât mai interesant realizată cu cât informaţiile pot fi aduse la zi fără ca utilizatorii să fie nevoiţi să scrie un singur rând de cod.

Genul acesta de experienţă este foarte utilă, în primul rând pentru cei care vor o vizualizare mai bună a unor informaţii. Asemenea grafice sau idei per ansamblu sunt de utilizat pentru cei care îşi doresc să adauge ceva în plus prezentărilor sau chiar orelor de la şcoală. Realitatea virtuală a pătruns deja în mediul corporate, unde şedinţele au ajuns să fie ţinute inclusiv în VR, mai ales când participanţii nu sunt în aceeaşi localitate sau chiar ţară. Din punct de vedere educaţional, VR-ul începe să prindă teren, pentru că profesorii îşi dau seama că având VR sau AR la dispoziţie le pot oferi elevilor şi studenţilor o mai bună prezentare a unor concepte său chiar momente istorice. Deja Lenovo s-a gândit să lanseze un headset de VR gândit special pentru mediul educaţional, iar în timpul perioadei Scoala Altfel elevii pot veni la Gateway VR Studio pentru a experimenta de la legile fizicii până la geografie sau artă.

 

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.