22aug.

British Airways, o noua linie aeriana care experimenteaza cu realitatea virtuala

British Airways sunt cea mai nouă linie aeriană care alege să ofere la bordul unora dintre cursele sale experienţe de realitate virtuală. Cei care vor zbura la clasa întâi de la Londra către New York vor putea beneficia de headseturi de realitatea virtuală cu ajutorul cărora vor putea viziona filme sau experienţa aplicaţii. Ideea celor de la BA vine nu doar pentru a le oferi ceva în plus celor care plătesc bilete la clasa întâi ci şi pentru a le uşura experienta zborului celor care au probleme cu statul în avion sau le e frică să zboare.

Perioada de test va dura până la finalul lui 2019, iar pasagerii vor putea să vizioneze fie filme, fie să încerce aplicaţii de VR la bordul aeronavelor British Airways.  Mai mult, SkyLights, furnizorul de headseturi de realitate virtuală oferă şi posibilitatea de experienţe „wellness” care includ de la înotatul alături de delfini până la plimbările pe Emerald Lake din Canada.

british airways

British Airways is the first U.K. airline to trial the technology and has worked with experts to select a range of therapeutic programmes, including guided meditation and sound therapy, specifically designed for customers who have a fear of flying.

De altfel, BA nu sunt la primul program dedicat celor care se tem de zburat, compania britanică mai rulează şi Flying With Confidence, cursuri care le oferă participanţilor sesiuni de terapie şi un zbor cu însoţitori dedicaţi. British Airways nu sunt nici măcar prima companie care optează pentru divertisment în realitatea virtuală pentru călătorii săi. Alte companii aeriene precum Lufthansa, Air France, Garuda Indonesia, XL Airways, Qantas sau Iberia au experimentat cu headseturi de VR la bordul avioanelor.

E uşor de presupus că în curând realitatea virtuală va fi o formă de entertainment din ce în ce mai prezenta la bordul aeronavelor şi nu doar la first class sau business class. În plus, s-a demonstrat că realitatea virtuală e o formă de terapie foarte bună pentru cei care au fobii legate de zburat şi nu numai.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.