weather channel
31aug.

Weather Channel foloseste MR pentru a prezenta vremea

Weather Channel, cunoscut canal american care prezintă numai ştiri şi informaţii legate de vreme şi climă, foloseşte MR sau Mixed Reality pentru a prezenta un program de avertizare pentru uragan.

Nu e pentru prima oară când The Weather Channel foloseşte această tehnologie care vine cu un plus de informaţii vizuale, de ajutor sau de ilustraţie pentru informaţii din cele mai diverse – de la furtuni de zăpadă până la incendii de vegetaţie, tornade sau inundaţii.

La fel a fost cazul şi pentru cel mai recent program al televiziunii care avertizează publicul în legătură cu uraganul Dorian şi explică măsurile pe care cei aflaţi în calea sa trebuie să le ia. În jurul prezentatoarei apar ilustraţii cu vânturi puternice şi ploi abundente, alături de alte informaţii utile pentru cei care sunt nevoiţi să fugă din calea uraganului Dorian.  Întregul program a fost realizat prin intermediul Unreal Engine, cu ajutorul căruia sunt create o gamă largă de experienţe în realitatea virtuală, augmentata sau mixed reality, mai ales jocuri.

TWC is pioneering new methods of broadcast presentation for real-time storytelling. Immersive Mixed Reality experiences demonstrate how TWC can take viewers inside of an environment to educate and inform, as they ignite a revolution of weather presentation. You’re not just looking at what the seven-day weather forecast is, but you’re being immersed in it. You’re feeling it.”

Realitatea mixtă nu este singura folosită pentru a crea programe de avertisment sau de training. Pentru dezastre naturale s-a folosit şi realitatea virtuală, cum a fost cazul unui training în caz de incendii de vegetaţie, lansat de către australieni. O altă experienţă de VR le arăta oamenilor cum e într-un uragan de gradul 3, mai mic decât Dorian, care a fost clasificat cu gradul 5. În plus, training-uri similare în VR există şi pentru alte situaţii de criză, fiind folosite în şcoli pentru a-i învăţa pe elevi cum să reacţioneze în cazul unui atac armat.

 

 

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.