01iul.

Descopera stelele in realitatea augmentata

Canadienii au venit cu o metodă foarte faină de a descoperi stelele in realitatea augmentata, într-un observator astronomic aflat în mjlocul naturii. ObservEtoiles e un planetariu aflat lângă Quebec, cu 180 de locuri disponibile, aşezate în forma unui amfiteatru şi unde fiecare vizitator primeşte propriul său headset.

Ochelarii AR au fost produşi de olandezii de la Aryzon şi permit vizualizarea întregului cer şi stelelor de pe el, împreună cu o serie de informaţii despre planete şi alţi aştri celeşti. Practic, peste imaginea cerului înstelat se face un overlay care le arata utilizatorilor constelaţiile, numele stelelor pe care le văd şi alte informaţii interesante.

descopera stelele in realitatea augmentata

Mai mult, vizitatorii păstrează ochelarii pentru a se putea bucura de cerul înstelat şi plin de informaţii din confortul propriei case. Olandezii au lansat headsetul AR Aryzon în 2017 în dorinţa de a veni cu un produs mai ieftin pentru utilizatorii entry level care vor să se bucure de experienţa realităţii augmentate fără costurile foarte mari care ar veni cu un headset premium precum Microsoft Hololens.

Softul pentru această experienţă le aparţine britanicilor de la Escapist Games, care au o aplicaţie similară, Star Chart, pe care au re-creat-o special pentru cei de la ObservEtoiles. Informaţii suplimentare vizitatorii vor primi prin intermediul unei naraţiuni audio, în timp ce aplicaţia îi va ţine la curent cu noutăţi legate de observator. Genul acesta de aplicaţie e foarte utilă în educaţie şi e clar că asemenea locuri vor mai apărea pentru că e o modalitate foartă bună şi entertaining de a afla lucruri noi despre lumea din jurul nostru.

Evident, aplicaţia Star Chart nu este singura care oferă, în realitatea augmentată, diferinţe informaţii despre stele şi alte corpuri cereşti. Ceea ce este diferit la ObservEtoiles faţă de a instala o aplicaţie pe telefonul nostru e posibilitatea de a vedea foarte bine stelele, pentru că planetariul se afla într-o zonă fără „poluarea” luminii artificiale, ceea ce nu se regăseşte în aglomerarea regiunilor urbane.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.