08iun.

Festivalurile de muzica, tot in realitatea virtuala

Chiar dacă unele evenimente muzicale se vor întoarce live, festivalul austrialian Splendour alege să continue în realitatea virtuală. SplendourXR va avea loc între 24 – 25 iulie pe platforma Sansar şi va include tot ceea ce festivalierii ar fi găsit în mod obişnuit la Byron Bay,  cu tot cu concertele lui Khalid şi The Killers. Cei care vor dori să experimenteze SplendourXR atât în VR, pe un headset, cât şi pe un browser web.

Pe lângă headlinerii deja mentionati, pe afiş mai apar şi nume precum CHVRCHES, Band of Horses şi Denzel Curry, iar pe lângă concerte, se vor putea explora şi diferite alte experienţe de realitate virtuală, inclusiv o sesiune yoga în VR. Biletele încep de la 20 de dolari, dar vor creşte pe măsură ce se apropie dată festivalului. Reprezentanţii festivalului au declarat pentru uploadvr.com că artiştii vor avea mai multe momente speciale în cadrul showurilor, acesta fiind înregistrate înainte, în timp ce unii dintre ei vor apărea pe ecrane sau vor folosi tehnologie de ultima generaţie.

Sansar oricum are experienţă în a folosi realitatea virtuală pentru a oferi experienţe de tipul concertelor – anul trecut, în plină pandemie, au lansat showuri ale unor artişti precum BLOND:ISH, Infected Mushroom şi le-au făcut disponibile şi pe browsere, nu doar pe device-uri mobile şi VR.

Nu e nici o surpriză că festivalurile recurg la evenimente în realitatea virtuală, e un trend pe care l-am văzut încă din 2019, când artişti precum Marshmellow sau Billie Eilish au avut concerte în VR, iar Travis Scott a avut un succes uriaş cu un concert în Fortnite, care a strâns peste 45 de milioane de views şi 27 de milioane de jucători. Nu e pentru prima oară când muzica apelează la noile tehnologii, înainte de pandemie Coachella a avut o scenă unde erau prezente efecte AR, iar Madonna a făcut ceva similar pentru prezenţa sa la Billboard Music Awards. Festivalurile în realitatea virtuală sunt o soluţie bună pentru evenimentele care încă nu se pot desfăşura live sau au restricţii pentru public, mai ales că acum headseturile de VR au evoluat şi prezint imagini de înaltă calitate, care reproduc cu succes experienţa de show live.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.