spaţiu
29ian.

Pluteste prin spatiu in realitatea virtuala

Festivalul de film Sundance nu e doar unul dintre cele mai cunoscute evenimente de gen, dar a devenit şi o platformă pentru prezentarea şi promovarea unor filme de realitatea virtuală. Este cazul şi lui Spaced Out, care ne-a atras atenţia pentru că te face să pluteşti prin spaţiu în VR. Ce e mai interesant este felul în care această experienţă de realitate virtuală reuşeşte să reproducă această senzaţie.

Pentru a testa Spaced Out e nevoie de o piscină şi de un sistem special de VR, rezistent la apă, pentru că aplicaţia de realitatea virtuală se foloseşte de plutitul în apa piscinei pentru a recrea senzaţia pe care ai avea-o dacă ai merge în spaţiu. Întreaga experienţă a fost creată de compania Ballast, utilizând propriul lor sistem waterproof, DiVR, şi o serie de imagini descrise drept un „collage of scientific and poetic representations of the moon”. Ce este mai interesant e că apa însăşi e folosită în aşa fel încât măreşte imaginea şi îmbunătăţeşte întreaga experienţă virtuală. Headsetul însuşi nu are căşti, însă trasmite o serie de sunete pe care apoi apa le propagă şi ajung la utilizator.

Credit foto: VR Scout

În cadrul Spaced Out, utilizatorul se transformă într-un călător care timp de 10 minute se plimba – plecă de pe Pământ, ajunge pe Lună, trece prin momente istorice importante precum aselenizarea navetei Apollo, dar şi prin câteva experienţe artistice realizate de artistul”veteran” digital Pierre „Pyare” Friquet, precum furtuni de zăpadă sau vulcani activi.

De altfel, creatorii Spaced Out, Ballast, nu sunt deloc străini amatorilor americani de experienţe de realitate virtuală. Headseturile lor sunt prezente şi la unele parcuri acvatice din S.U.A., unde amatorii de senzaţii tari se pot da pe toboganul cu apă cu un headset de VR pe ochi. Mai mult, sistemul e şi foarte uşor de updatat din punct de vedere tehnologic, pentru că funcţionează cu ajutorul NFC şi e nevoie doar de un telefon că utilizatorul să poată încerca experienţe virtuale noi.

Despre filme în realitatea virtuală noi am tot vorbit, aşa că dacă vreţi să încercaţi, vă aşteptam la Gatewat VR Studio să încercaţi VR Cinema. Aveţi la dispoziţie filme în VR, documentare, toate realizate de la zero pentru a fi experimentate în realitatea virtuală. Tot ce trebuie să faceţi e o rezervare.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.