screensavers vr
19oct.

Intoarce-te in anii 90 cu Screensavers VR

Cu toţii cunoaştem screen saver-ele pe  care Windows la folosea la început şi probabil că şi avem o mulţime de amintiri legate de acestea. În curând, vom putea retrăi nostalgia acelor momente pentru că acestea revin la viaţă în forma Screensavers VR.

Screensavers VR va fi lansat oficial pe 22 octombrie, atât pentru deviceuri capabile de 6dof cât şi 3dof şi le va oferi utilizatorilor computerelor din anii 90 nostalgia acelor timpuri. Screensavers VR va fi o experienţă complet imersiva în care se vor putea plimba prin imaginile devenite clasice pentru acele timpuri. Ideea le aparţine celor de la FLOAT LAND, iar experienţa începe cu utilizatorul aflat în faţa unui monitor CRT, înconjurat de diferite „easter eggs”. Odată ce bagă capul prin monitor vor fi teleportaţi într-o altă dimensiune în care se vor putea plimba prin 3D Pipes, Starfield Simulator, 3D Maze, 3D Text şi 3D Lasers. 

Evident, fiecare dintre aceste opţiuni poate fi customizata – fie că e vorba de culori, fie că e vorba de alte opţiuni. 3D Pipes le permite ca folosind controller-erele să navigheze printre ţevi, în timp ce în 3D Starfield Simulator pot să accelereze viteza de deplasare prin spaţiu, putând chiar să atingă viteza luminii – de evitat pentru cei care ştiu că suferă de rău de mişcare. 3D Text vine cu posiblitatea de a crea în realitatea virtuală orice cuvânt pe care utilizatorul îl rosteşte în microfon.

What began as a tool to prevent CRT monitor burn-in of static pixels became a dynamic canvas for whimsy and experimentation. Virtual reality allows for a spatial experience that lets us honor the visual language of this classic software and pay tribute to this moment in media history, au declarat cei de la FLOAT LAND într-un comunicat de presă.

Screensavers VR a început ca o mică oda adusă screensaverelor clasice. Dar, cu timpul, au descoperit că diferiţi oameni din agenţie au reacţionat la experienţa – fie că a fost vorba de nostalgie, fie de inspiraţie, aşa că asta a dus la dezvoltarea pe mai departe a conceptului. Aplicaţia se va lansa oficial pe 22 octombrie, va costa 4.99 dolari şi este disponibilă pentru mobile VR şi PC VR, precum şi mobile AR.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.