logitech vr ink pilot
30mai

Logitech a lansat un stylus pentru realitatea virtuala

Logitech a lansat un stylus pentru realitatea virtuală, Logitech VR Ink Pilot Edition, cu care spera să facă viaţa mai uşoară celor care desenează în VR. Spre deosebire de controllerele tradiţionale folosite de headseturile deja cunoscute, stylusul celor de la Logitech poate fi ţinut în mâna ca un creion obişnuit şi va face mai simplu procesul de a desena, sculpta sau scrie în VR.

La prima vedere se pare că cei de la Logitech au gândit acest device pentru companii şi mai puţin pentru utilizatorii obişnuiţi, filmuleţul de ilustrare prezentând designeri de maşini sau avioane, lucrând în 3D CAD, departe de desenele pe care le-am face noi în Google Tilt Brush.

Logitech VR Ink Pilot are un vârf sensibil la presiune, pentru desenarea pe suprafeţe virtuale sau reale, dar şi butoane suplimentare, precum şi un touchpad 2D gândit pentru momentele în care utilizatorul are nevoie să manevreze obiecte în realitatea virtuală. Un desen realizat în 2D poate fi „explodat” într-o formă 3D, un feature care ar putea scurta mult timpul de producţie şi de design.

logitech vr ink pilot

It’s natural — and if you’re a creator or designer, you want a natural and familiar input device,” declară Vadim Kogan, Director al departamentului de business development şi parteneriatelor pentru realitatea augmentată şi virtuală la Logitech.  Until now, if people wanted to draw or draft something în VR, they’d have to use a game controller, despre care Kogan spune că nu au aceeaşi precizie că a unui  device Logitech’s VR Ink. „Ultimately, it’s about intuition,” a continuat acesta. „It’s about the fact that a lot of designers and creators have developed muscle memory” for a pen.

Totuşi, compania nu a dat prea multe detalii despre acest produs şi nici nu a venit cu o dată fermă de lansare. Se pare că sunt mai mult interesaţi să contruiasca o serie de parteneriate cu alţi jucători din branşa înainte de apariţia oficială. Stylus va fi compatibil cu Vive şi Valve, iar autonomia anunţată e de două şi jumătate, device-ul încărcându-se prin USB.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.