31mai

Google Expeditions AR disponibil pe iOS si Android

Google Expeditions AR iese din faza pilot şi acum este disponibil şi pentru telefoanele iOS şi Android. Până recent, platforma a fost folosită doar de proiectul Expeditions AR Pioneer prin care un milion de elevi şi studenţi s-au putut bucura de plimbări în realitatea augmentată.

De la lansarea sa în urmă cu trei ani, Google Expeditions AR a oferit 800 de tururi VR prin unele dintre cele mai exotice locaţii de pe planetă sau în locurile de importanţă istorică. Acestea sunt create cu ajutorul platformei Google Arts & Culture, alături de instituţii partenere precum Smithsonian sau publicaţii importante. De altfel, recent am văzut că Google a lansat Tours, o aplicaţie prin care elevii îşi pot crea şi uploada propriile tururi virtuale, în timp ce obiective istorice importante se regăsesc în tururi virtuale disponibile celor interesaţi.

google expeditions ar

Diferenţa între Google Expeditions VR şi AR este că acesta aduce la viaţa animale, lucrări de artă sau locuri de importanţă istorică, în timp ce varianta de realitate virtuală duce utilizatorii în locuri îndepărtate de pe pământ.

“While we’ve seen first hand how powerful a tool VR is for going places, we think augmented reality (AR) is the best way to learn more about the things you find there. “Imagine walking around a life-sized African elephant in your classroom or putting a museum’s worth of ancient Greek statues on your table, au declarat cei de la Google.

Odată cu acest upgrade care permite accesul pe platforme iOS şi Android, Expeditions AR are un redesign al secţiunilor Discover, Guide şi Join.  Pentru a putea folosi programul, e nevoie de un telefon Android compatibil ARCore iar pentru iOS e nevoie de ARKit. Astfel, programul este gratuit pentru publicul larg, cu deja 100 de tururi gratuite disponibile pentru explorare. Acest upgrade ajuta utilizatorii să găsească mai uşor ce tururi vor să exploreze,  să îşi înceapă aventura solo sau să ţină evidenţa propriilor creaţii AR.

 

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Top 5: cele mai tari aplicatii de realitate virtuala pentru Android / martie 30, 2019

[…] Expeditions ne trimite pe toţi la plimbare. Iniţial, aplicaţia a fost gândită pentru a fi folosită în şcoli, de către elevi şi profesori. Recent, însă, Expeditions a devenit disponibilă pentru public şi conţine undeva la 900 de tururi de realitate virtuală prin întreaga lume, plimbându-ne de pe crestele munţilor până prin muzee. Evident, aparţinând de familia Google poate fi folosită numai cu un device de genul Google Cardboard sau Daydream. […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.