31ian.

Elton John si-a anuntat retragerea prin realitatea virtuala

Elton John a găsit cea mai bună metodă de a-şi anunţa retragerea din viaţa concertistică: realitatea virtuală. Jurnaliştii au trecut prin cele mai bune momente live ale cântăreţului cu ajutorul căştii VR.

Anunţul a fost făcut în urmă cu o săptămână, iar cei 100 de membri ai presei nu ştiau la ce să se aştepte când au primit invitaţia de a se prezenta la Gotham Hall, în New York, ştiind doar că e un eveniment special. Astfel, au primit un headset Samsung Gear VR şi cu ajutorul unui parteneriat cu Google, au văzut, prin live-stream, un filmuleţ de şase minute. Acesta i-a trecut prin momente importante din cariera lui Elton John, de la debutul sau la clubul de noapte Trobadour, din ’70, până la cunoscutul concert live din 1975 de pe stadionul echipei Dodger.

Ce e mai interesant e că de la acele momente nu există filmări, ci doar poze, iar agenţia care s-a ocupat, Spinifex, a avut nevoie de  o dublură pentru corpul lui Elton John.

It was one of the most amazing parts of the process, because we’d done the green screen shoot, and we shot the Troubadour on August 25th last year, and his opening show was just two blocks down the road, 47-years-ago to the day when we shot, a declarat CEO-ul Spinifex, Ben Casey.

Pentru a realiza filmul de doar şase minute a fost nevoie de peste 50 de animatori, creativi designeri şi ingineri, care au recreat inclusiv costumele iconice ale legendarului artist britanic. Au ajuns, inclusiv, să redea mişcările mâinilor lui John cântând la pian cu ajutorul tehnologiei.

“As we sat in the studio, this idea that what we were doing looked very alien with all of the motion capture, it felt … detached. And yet, the end result of the experience would be to create the intimacy that we felt in that room for everyone, a mai adaugat Casey.

Se pare că întreaga poveste a durat un an pentru a fi realizată şi că echipa lui Elton John i-a prezent ideea realităţii virtuale şi acesta a fost foarte încântat, mai ales că e vorba de turneul de adio. Nu mai e deloc surprinzător, pentru că acum realitatea virtuală ajunge în muzică si în alte forme, concerte întregi fiind filmate în VR sau chiar documentare.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.