28mai

Educatia sexuala ajunge in realitatea virtuala

Trăim într-o eră a tehnologiei, dar unele subiecte sunt în continuare greu de abordat, fie de către părinţi, fie de către şcoală. Aşa că un start-up creativ s-a gândit să vină cu o soluţie şi educatia sexuala ajunge in realitate virtuala. Intitulată Pillow Talk, experienta împărţită în trei episoade distincte pune pe tapet mai multe subiecte de interes pentru tinerii de astăzi, care au o mulţime de întrebări şi prea puţin răspunsuri despre sexualitate.

Mai mult, experienţa nu lasa deoparte subiecte importante precum consimţământul pentru relaţii sexuale, identitatea sexuală sau chiar auto-satisfacerea, subiecte care deseori sunt trecute cu vederea în clasă, orele de educaţie sexuală, şi aşa puţine, fiind superficial realizate. Şcolile care aleg să includă ore de educaţie pentru elevii adolescenţi se limitează la a discuta despre contracepţie, protecţie, mai ales împotriva bolilor cu transmitere sxuala şi mai puţin să răspundă unor întrebări stringente pentru cei care caută raspusuri despre sexualitate şi identitate. Astfel, ideea de educatie sexuala in realitatea virtuala e bine-venită, pentru că face subiectul mai uşor digerabil, mult mai interactiv, într-o formă care atrage atenţia tinerilor.

educatie sexuala in realitatea virtuala

Motherlode a creat un mediu care poate părea kitschios pe alocuri, dar ideea din spate e să facă totul mai puţin serios, astfel încât privitorul să se simtă relaxat şi să să se regăsească.

“Computer-generated virtual reality allows for infinite possibilities when it comes to customizing environments, characters, and actions “Not only is this type of education more engaging, but it offers a more playful approach to topics like sex education. This playful approach can be a useful teaching platform that celebrates sex instead of villainizing it.”

Au mers mai departe cu ideea, iar ghidul prin această lume a descoperirii sexualităţii este o femeie gay de culoare, în timp ce jucăriile pentru auto-stimulare care se regăsesc în aplicaţie sunt gândite pentru toate genurile şi identităţile sexuale.

Sex ed needs to be less clinical, less heteronormative, and less binary. The road to creating an inclusive, comprehensive and universal sex education curriculum is long, which is why it is time to start thinking outside the box.”

Un alt topic pe care Pillow Talk îl va trata este acordul pentru întreţinerea realatiilor sexuale, un subiect tot mai dezbătut  şi pe care şi unele seriale de succes pentru publicul adolescent/tânăr îl pun pe tapet. Pentru a ilustra aceasta experienta în realitatea virtuală, cele trei creatoare ale aplicaţiei au venit cu ideea realizării un sandwich. The idea is that people should be asking for what they want in their intimate relationships just as confidently aa they might tell a sandwich-maker that they prefer wheat over rye.

Pillow Talk şi primul episod, Lube River, vor fi lansate oficial pe 3 iunie şi pentru început vor fi disponibile pe Oculus Rift.  E o metodă bună de a le oferi adolescenţilor, şi nu numai, informaţii despre un subiect sensibil şi tratat cu superficialitate mai ales de şcoli. Prin folosirea realităţii virtuale, mediul e complet imersiv, experienţa e complet personală, fiecare alegând propriul său fel de a se plimba prin aplicaţie. Nu e prima experienţă de realitate virtuală cu scop educativ, am văzut ceva similar şi la orele de istorie, iar în lumea corporate VR-ul deja ajunge un partener de training.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.