emmy
31aug.

Age of Sail VR a castigat un Premiu Emmy

Google Spotlight Stories cu Age of Sail VR au câştigat premiul Emmy pentru Outstanding Individual Achievement In Animation. Filmul a fost lansat anul trecut, în cadrul Google Spotlight Stories, un proiect gândit pentru a oferi poveşti frumoase, complet imersive, realizate de diferiţi artişti şi regizori.

Mai multe despre Age of Sail puteţi citi aici, acesta nefiind singurul proiect de realitate virtuală care a plecat cu un premiu Emmy acasă. Wolves in the Walls este o experienţă de VR în care utilizatorii interacţionează direct cu personajul principal al cărţii cu acelaşi nume, Lucy. Cartea s-a bucurat de un mare succes, fiind lansată în 2003, însă filmul de VR a apărut la începutul anului trecut, fiind şi prezentat la Festivalul de Film Sundance. De altfel, Wolves in the Walls este nominalizat şi VR Awards 2019, care vor avea loc în toamna acestui an, iar la premiile Emmy a plecat acasă cu trofeul Outstanding Innovation In Interactive Media. Nu e pentru prima oară când o asemenea experienţă primeşte un premiu Emmy, anul trecut experienţe precum Coco VR, Rick & Morty sau Spider-Man Homecoming VR au fost, la rândul lor, nominalizate la aceleaşi premii.

Experienţele de realitatea virtuală, fie ele filme sau aplicaţii sunt din ce în ce mai prezente, iar festivalurile de film importante le oferă sloturi integrale şi categorii speciale, pentru că publicul să poată lua contact cu această nouă tehnologie.

În ciuda faptului că a plecat acasă cu un premiu, Google a închis proiectul Spotlight Stories, după ce ne-a oferit experienţe precum Back to the Moon sau Piggy. Totuşi, gigantul tech continua să investească în această tehnologie şi să ne ofere alte experienţe sau aplicaţii în realitatea augmentată. Cea mai recentă dintre ele este chiar Google Maps în AR, ocazie care ne va face orientarea în spaţiu mult mai uşoară.

Dacă vi se par interesante experienţele de realitate virtuală, la Gateway VR Studio găsiţi o întreagă paletă de jocuri şi aplicaţii, pentru toate vârstele şi gusturile – de la plimbări pe Everest sau pe Lună, până la jocuri multiplayer în care luptaţi împreună împotriva hoardelor de zombies sau a orcilor invadatori.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.