12ian.

Urmareste Jocurile Olimpice de Iarna in realitatea virtuala

Chiar dacă nu ajungeţi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang de luna viitoare, tot aveţi şansa să trăiţi experienţa de acolo. Canalul NBC a anunţat că va transmite peste 50 de ore de filmări în realitatea virtuală către publicul american, live. Va fi pentru prima oară când JO de iarnă vor fi transmise în VR, dar şi pentru prima oară când se va întâmpla în timp real, pe o mulţime de platforme şi device-uri.

mascote jocurile olimpice de iarnă

Nu sunt primele Jocuri Olimpice în VR, pentru că şi cele de vară din 2016 au fost filmate astfel, însă conţinutul era transmis cu o zi după. Tehnologia Intel True VR va fi cea care va ajuta la transmisia evenimentului sportiv, folosind mai multe camere pentru filmările interactive în 360 de grade.  Cele 50 de ore de filmare vor include ceremoniile de deschidere şi de închidere, ski alpin, săritura cu skiurile sau hochei. NBC va oferi apoi înregistrările transmisiilor live, iar fanii sporturilor de iarnă vor putea să vadă în VR şi cele mai importante momente ale zilei anterioare. Cei care au device-uri Samsung, Google, Windows, iOS sau Android se pot bucura de acest conţinut prin intermediul aplicaţiei NBC Sport VR.

 

The Olympics have long been an opportunity to showcase emerging media technology,” Gary Zenkel, president of NBC Olympics, said în a statement. “With the help of Intel’s industry-leading virtual reality technology, NBC Olympics will deliver a transformative experience that will bring to Olympic fans an entirely new perspective on the speed, thrills, and excitement of an Olympic Winter Games.”

jocurile olimpice de iarnă

Tot cei de la NBC au fost responsabili în 2016 pentru transmiterea Jocurilor Olimpice de la Rio în realitatea virtuală, însă în urmă cu doi ani era disponibil doar pentru utilizatorii autorizaţi de smartphone-uri Samsung Galaxy. Pentru JO de vară au fost disponibile, la fel, ceremoniile de închidere şi deschidere, la o zi după, meciurile de baschet masculin, gimnastică, atletism, volei de plajă sau box.

Jocurile Olimpice nu sunt singurele care se văd în realitatea virtuală, în curând şi cele de wrestling vor putea fi trăite în VR, alături de meciurile de fotbal american, iar dacă vreţi să faceţi sport, inclusiv la studio avem o selecţie de jocuri sportive.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Taekwondo a ajuns in realitatea virtuala cu o aplicatie spectiala / iunie 26, 2021

[…] de aplicaţii şi canale care să ofere momente din sport în VR, cum ar fi NBA sau NHL şi chiar Jocurile Olimpice de iarnă. Între timp, realitatea virtuală a ajuns inclusiv o formă de antrenament pentru unii sportivi, […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.