android
30mart.

Top 5: Cele mai tari aplicatii de realitate virtuala pentru Android

Realitatea virtuală nu înseamnă doar HTC Vive sau Oculus Rift, o aveam inclusiv la degeţelele noastre prin intermediul device-urilor mobile. Am făcut un top al celor mai tari aplicaţii de VR pentru Android, pentru că dacă încă nu te-am convins să încerci VR-ul la adevăratul său potenţial, măcar să faci un test-drive la tine acasă. Evident, pentru aceste aplicaţii e nevoie de un device mobil Android cu capabilităţi de rulare video 360 şi VR ready şi o pereche de ochelari VR, cum ar fi Google Cardboard. 

Şi dacă i-am menţionat, începem cu Google Cardboard, una dintre cele două aplicaţii oficiale de Android lansate de gigantul tech. Aplicaţia Google Cardboard e destinată mai mult pentru set-ul corect al ochelarilor cu acelaşi nume şi include demonstraţii 3D. Are apps-uri speciale în librărie, precum Caaaaarboard, în care cazi de la înălţime şi trebuie să faci cât mai multe puncte până ajungi jos.

Dacă ai un telefon şi mai „şmecher” înseamnă că e Daydream ready, adică poate rula aplicaţii pentru ochelarii VR Google Daydream şi experienţele pe care acestea le include. Google Daydream funcţionează şi că o librărie, care îţi ţine evidenţa experienţelor deja descărcate şi îţi arată ce a mai apărut nou.

  • Prima aplicaţie din topul nostru ne-am gândit să fie una de informare. New York Times VR vine cu o nouă modalitate de a fi informat: realitatea virtuală. Oferă mai multe filmuleţe de VR, care ţin de la 30 de secunde până la mai multe minute. Cei de la New York Times nu sunt la primul experiment cu tehnologia, lansând inclusiv o aplicaţie de realitate augmentată gândită special pentru unele dintre materialele sale. În plus, dacă vrei să urmăreşti conţinutul VR când eşti offline, aplicaţia permite descărcarea videoclipurilor, ceea ce o face perfectă pentru cei care sunt pe drumuri cu avionul, spre exemplu.

  • Dependenţii de filme pot sta liniştiţi, Netflix VR e aici. De altfel, platforma noastră favorită de filme & seriale binge-worthy a fost una dintre primele care a adoptat realitatea virtuală. Mai mult, Netflix oferă conţinut de realitatea virtuală pentru o varietate mai mare de headseturi, aşa că şi cei care au un Oculus sau un Vive se pot bucura de asemenea experienţe. Aşteptăm ca VR-ul să prindă şi mai mult teren şi că Netflix să vină cu un film produs de ei în totalitate în realitatea virtuală,  cei de la Hulu le-au luat-o înainte şi au lansat Door No.1.

 

  • Expeditions ne trimite pe toţi la plimbare. Iniţial, aplicaţia a fost gândită pentru a fi folosită în şcoli, de către elevi şi profesori. Recent, însă, Expeditions a devenit disponibilă pentru public şi conţine undeva la 900 de tururi de realitate virtuală prin întreaga lume, plimbându-ne de pe crestele munţilor până prin muzee. Evident, aparţinând de familia Google poate fi folosită numai cu un device de genul Google Cardboard sau Daydream.

 

  • Pentru cei care vor un pic de adrenalină, recomandăm VR Thrills: Roller Coaster 360, o aplicaţie gândită să îţi dea fiori. Dacă îţi place să te dai în roller coaster prin parcurile de distracţii, acum poţi trăi aceleaşi senzaţii şi din confortul propriului fotoliu. E una dintre cele mai bune aplicaţii din Play Store, cu peste 10 milioane de descărcări şi este optimizat pentru Google Cardboard, însă dacă preferi o poţi juca şi doar din telefon.

 

  • YouTube VR practic nu mai are nevoie de prezentare. E la fel ca popularul site de continut video, dar in realitatea virtuala. Daca ai filme 360 pe care vrei sa le vezi sau continut de VR tot ce trebuie sa faci e sa descarci Youtube VR pentru a vedea din toate unghiurile, cinematic, filmele respective. Este compatibil cu mai toate headseturile de realitatea virtuala Android, dar gandit in mod special pentru Daydream si Cardboard, evident.

 

Dacă aceste aplicaţii ţi-au deschis pofta de realitate virtuală, noi te invităm să încerci „the real deal”, o cască de VR în adevăratul sens al cuvântului, care te va imersa complet în lumea virtuală. Plus, o mulţime de aplicaţii care mai de care mai provocatoare de adrenalină sau care să îţi pună ambiţia şi inteligenta la încercare. Tot ce trebuie să faci e o rezervare, iar echipa Gateway VR Studio îţi stă la dispoziţie să descoperi lumi noi.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Top 5: Cele mai tari jocuri de realitate augmentata pentru Android si iOS / iulie 3, 2019

[…] vorbit tot mai mult despre realitatea augmentată, aşa că a venit timpul să facem o completare articolului cu cele mai tari aplicaţii de VR şi să venim cu unul despre cele mai tari jocuri de realitate […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.