jocuri de realitate augmentata
03iul.

Top 5: Cele mai tari jocuri de realitate augmentata pentru Android si iOS

Zilele acestea am vorbit tot mai mult despre realitatea augmentată, aşa că a venit timpul să facem o completare articolului cu cele mai tari aplicaţii de VR şi să venim cu unul despre cele mai tari jocuri de realitate augmentata.

Realitatea augmentată nu presupune nici un fel de headset şi de aceea e o bună introducere în tehnologia mai complicată pe care o reprezintă realitatea virtuală. Nici nu este complet imersiva, dar e o variantă de a experimenta noutăţile şi a înţelege de ce AR, VR şi MR reprezintă o piaţă atât de mare şi în continuă dezvoltare. În plus, are avantajul că majoritatea device-urilor mobile suporta AR, fie că e vorba de Android sau iOS.

  • Poate cel mai cunoscut joc de realitate augmentata, şi care a reprezentat o adevărată isterie în urmă cu doi ani de zile, este Pokemon GO! Practic realitatea actuală e transformată în hartă de joc, în care trebuie să alergi şi să prinzi tot felul de pokemoni. Aceştia apar în diverse locuri de pe harta reală, iar pentru a-i prinde trebuie să arunci înspre ei cu o pokeminge, pe care o vei vedea în realitatea augmentată, pe ecranul telefonului.

 

  • O aplicaţie similară apărută recent funcţionează pe acelaşi principiu, însă povestea e cu totul alta. Intrăm în lumea magică a lui Harry Potter, unde trebuie să găsim tot felul de obiecte magice, dar şi să ne ferim de vrăjitori periculoşi şi Dementori.

top aplicatii ar

  • Continuăm în acelaşi stil, de data aceasta cu un alt serial de succes, care a reuşit să ţină fanii aproape timp de 10 sezoane – The Walking Dead. Dacă la celelalte jocuri încercam să prindem creaturi sau lucruri magice, de data aceasta targetul sunt zombies. La fel ca shootere precum Arizona Sunshine sau Brokhaven Experiment, zombies te atacă, dar tu trebuie să supravieţuieşti, să cauţi şi să găseşti provizii, să descoperi supravieţuitori şi lucruri de valoare. The Walking Dead: Our World te lasă să primeşte ajutor în partea prietenilor pentru a rezolva provocările mai dificile, iar pe măsură ce le rezolvi poţi descoperi un nou personaj cu caracteristici noi şi mai tari.

 

  • Un alt film care are un joc de realitate augmentata este Jurassic World, experienta oficială a filmului. Dacă alegeţi jocul, intraţi în pielea unui cercetător al cărui rol este să găsească şi să prindă dinozaurii care umblă liberi pe străzile din viaţa reală. Mai departe, după ce adunaţi dinozaurii, îi puteţi băga pe toţi într-o arenă şi puteţi să îi testaţi pe cei mai tari împotriva altor jucători.  Pe măsură ce câştigaţi mai multe partide ajungeţi la punctul în care puteţi crea proprii voştri dinozauri într-un laborator special.

 

  • Pentru amatorii de Angry Birds, aflaţi că există şi varianta de joc de realitate augmentata, în care turmele de porci se vor afla fix în sufragerie sau în camera copiilor, în funcţie de unde alegeţi să vă jucaţi. Avantajul acestui joc în realitatea augmentată e că puteţi inspecta obstacolele din toate unghiurile şi alege cel mai potrivit punct de tragere pentru maxim de eficientă. Producătorii au oferit la început 50 de runde şi promit că vor mai crea şi altele pentru pasionaţii de păsări nervoase lansate cu praştia.

Evident, există o mulţime de alte jocuri în realitatea augmentată pe care le puteţi încerca, însă noi vă invităm să încercaţi realitatea virtuală la noul sediu Gateway VR Studio din centrul Bucureştiului, tot ce trebuie să faceţi e o rezervare.

Jocurile în realitatea augmentată nu sunt singurele utilizări pe care această tehnologie le are. Am găsit-o şi în marketing & sales, iar mai multe branduri încep să o folosească pentru a-şi promova produsele – de la campanii pe Youtube până la aplicaţii gândite special pentru brand – Burger King, Gucci sau Toyota.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Apple ofera experiente artistice in realitatatea augmentata / iulie 31, 2019

[…] multe utilizări şi începe să fie utilizată şi în alte scopuri decât cele de entertainment. Aici găsiţi o listă de aplicaţii numai bune de încercat în realitatea augmentată, iar campaniile de marketing care le-au folosit […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.