circus maximus
29mai

Circus Maximus in realitatea virtuala- descopera Roma Antica

Pentru cei care merg la Roma şi vor o experienţă unică, le recomandăm Circus Maximus în realitatea virtuală. Aplicaţia de VR îi va duce înapoi în timp şi vor putea să vadă marele circ al Romei aşa cum era în vremurile sale de glorie, când carele se întreceau cu viteză, ridicând praful în aer.

Organizatorii spun că e pentru prima oară când realitatea augmentată şi cea virtuală sunt folosite la o asemenea scară, pentru a recrea Roma în perioada Imperiului. Turul, aşa cum apare pe harta organizatorilor, cuprinde mai multe obiective, despre care turiştii vor afla detalii prin intermediul unor înregistrări audio. Aceştia vor vedea, prin cu ajutorul headseturilor de realitate virtuală, randări ale obiectivelor turistice precum majestuosul Arc al lui Titus, special dedicat împăratului şi care avea peste 20 de metri înălţime.

Vizitatorii se vor imersa astfel în lumea Romei Antice, cu ajutorul unei tehnologii care suprapune imaginile din zilele noastre cu cele din antichitate. Mai mult, pe lângă admirat detaliile arhitecturale, turiştii vor putea vedea şi cum era viaţa în toate perioadele de existenţă ale Circus Maximus. Pot să se plimbe prin vale şi să afle originele Circului şi să îl descopere inclusiv cu magazinele acelor vremuri, din perioada Imperială, în Epoca Medievală şi în timpuri mai apropiate de cele de astăzi.

Întreg itinerariul include 8 opriri: Valea şi originele Circului, Circul de la Iulius Cezar la Traian, Circul în epoca Imperială, tribunele, Arcul lui Titus, magazinele, Circul în perioada medievală şi modernă şi, în final, o vedere panoramică. O Zi la Circ include experienta captivantă a unei zi de competiţie  în care turiştii vor auzi ţipetele entuziasmate ale publicului şi  vor vedea o adevărată cursa de care.

Experienţe similare în realitatea virtuală încep să fie prezente din ce în ce mai mult în Roma. O aplicaţie de realitate virtuală care să aducă la viaţa timpurile de glorie ale Imperiului Roman se găseşte şi la Domus Aurea şi v-am povestit mai multe despre asta aici. Mai mult, realitatea virtuală îşi găseşte din ce în ce mai multe aplicaţii în zona turistică. Cei curioşi îşi pot alege acum vacanţele cu ajutorul realităţii virtuale, iar în anumite locuri există chiar tururi ghidate în realitatea virtuală – am văzut-o în Crotia, spre exemplu.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Viziteaza Zidul Berlinului in realitatea virtuala intr-un tur istoric / octombrie 28, 2019

[…] sau locurile istorice au înţeles rolul realităţii virtuale aşa că acum putem descoperi Circus Maximus sau Domus Aurea în VR, Palatul de la Versailles are propriul său tur virtual, la fel şi alte […]

Răspunde
Viziteaza Palestina in realitatea virtuala cu aplicatia Palestine VR / noiembrie 7, 2019

[…] aduse înapoi la viaţa prin intermediul realităţii virtuale. La Roma se poate vizita în VR Circus Maximus sau Domus Aurea, în timp ce turiştii aflaţi în Croaţia pot descoperi prin turul lor ghidat şi […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.