27mai

McLaren F1 in parteneriat cu HTC Vive

McLaren Formula 1 a anunţat un parteneriat pe mai mulţi ani cu HTC Vive, în care producătorul devine partenerul VR al echipei de curse. Odată cu acest parteneriat vor apărea şi o serie de experienţă în realitatea virtuală şi realitatea augmentata, iar taiwanezii vor veni cu un headset HTC Vive inspirat de McLaren. În plus, McLaren va folosi Vive pentru programul său de esports, despre care spune că va fi prima competiţie de acest gen integrată cu un sport real. Evident, cei de la McLaren nu sunt deloc străini de această zonă, pentru că anul trecut echipa a dat startul competiţiei World’s Fastest Gamer, iar câştigătorul a primit o poziţie de „official simulation driver” pentru echipă. Oricum, aceasta e o metodă foarte bună de a tranforma F1 într-o experienţă complet imersivă pentru fanii acestui sport.

Totuşi, comentatorii spun că nu ar trebui să ne aşteptăm la conţinut 360 sau VR din cadrul competiţiilor, de la pit sau de la piloţi pentru că F1 rămâne în continuare un sport care pune accent pe transmisiunile TV şi tradiţionale, precum şi media digitală. Chiar şi aşa, nici măcar Formula 1 nu poate ignora tehnologia viitorului şi vor găsi o modalitate de a profita de transmisiunile în VR, cum se întâmplă la NBA, spre exemplu.

HTC Vive

Today’s announcement is a real statement of intent from both McLaren and HTC. We are both committed to using the latest technology to give our fans the most immersive experience possible, short of physically putting them in the car. We will also work together to transform the way VR is used to enhance gaming, creating an experience that enables gamers to feel like one of the world’s best racing drivers, a declarat Zak Brown, CEO McLaren Racing.

Alvin Wang Graylin, China President, HTC, spune: “McLaren and HTC both have a long history of disruptive innovation in our respective fields. By joining forces, we will be giving F1 fans new ways to experience and enjoy the sport like never before. The McLaren esports programme will be the first time a real sport has been combined with esports, and now by adding VR to the mix, anyone can realize their dream of being an F1 driver.”

Evident, asta nu înseamnă că McLaren nu ar putea crea aplicaţii, experienţe sau jocuri care să folosească monoposturile lor mai vechi şi să vină cu imagini şi filme de pe cele mai cunoscute sau spectaculoase circuite, sau chiar sesiuni de training cu piloţii lor. Despre McLaren v-am mai vorbit şi cu altă ocazie, pentru că cei care fac maşinile de serie folosesc realitate virtuală în designul supercarurilor care ies pe stradă, deci nu sunt deloc străini de tehnologia realităţii virtuale.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Amazon incepe sa vanda experiente de realitatea virtuala / iulie 16, 2018

[…] la HTC l-au semnat, după ce recent i-am văzut alături de McLaren F1, ocazie cu care au devenit partenerul lor VR principal, într-o mişcare ce ne face curioşi de conţinutul pe care îl vor oferi pe […]

Răspunde
Mozilla Firefox Reality, browserul oficial pe headseturile HTC Vive / ianuarie 16, 2019

[…] zilele acestea. La CES 2019 au venit şi cu două dispozitive noi, iar anul trecut i-am văzut alături de McLaren, pentru care au devenit partenerul de VR […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.