gorn/moss
30iul.

Inca 2 jocuri de realitatea virtuala ating pragul de un milion de unitati vandute

Până nu demult pragul de un milion de unităţi vândute era ceva nemaiauzit în ceea ce priveşte VR-ul, astăzi avem încă două jocuri care au atins pragul de un milion de unităţi vândute. E vorba despre Moss, apărut în 2018 şi Gorn, lansat în 2019 şi care au făcut peste 20, respectiv 12 milioane de dolari. Succesul lor se datorează mai ales faptului că sunt disponibile pe mai mult de o singură platforma de joacă în VR.

Ce e drept, ambele jocuri au fost, la început, disponibile pe o singură platforma de realitate virtuală, dar odată cu timpul s-au dezvoltat şi au acoperit PC VR, PSVR şi Oculus Quest, subliniind importantă de a fi prezenţi pe toate platformele de VR. Mai mult, de-a lungul timpului au fost constant în topul 20 al celor mai bine cotate jocuri de realitate virtuală pentru Oculus Quest.

Gorn a apărut iniţial pe Steam, în 2017, că early access, versiunea finală 1.0 fiind lansată în 2019. La începutul lui 2008, studioul Free Lives anunţa că au vândut doar 50.000 de mii de unităţi. Odată cu dezvoltarea multi-platforma, Gorn a ajuns să se vândă în peste 20.000 de mii de unităţi pe lună, ceea ce i-a adus o creştere rapidă, atingând acum milionul.

Şi Moss, la rândul său, a fost exclusiv la debut, numai pentru PSVR. După o vreme au apărut şi ediţiile pentru alte platforme, care s-au bucurat la fel de succes, iar acum developerii de la Polyarc se pregătesc de lansarea Moss:Book II. Pentru început continuarea va fi disponibilă doar pe  PSVR, dar luând în considerare succesul înregistrat e de aşteptat să devin rapid disponibil şi pe alte platforme.

Gorn şi Moss însă mai au de recuperat dacă vor să ajungă din urmă primul joc care a reuşit să se vândă în peste un milion de unităţi şi încă e în topul preferinţelor – Beat Saber.  Aplicaţia care îmbina ritmurile muzicii cu coordonarea şi rapiditatea în răspuns vinde peste 120.000 de unităţi în fiecare lună şi a câştigat, estimativ, undeva la peste 180 de milioane de dolari numai până la începutul acestui an, fiind inspiraţie pentru multe alte aplicaţii.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.