vacanta
17mart.

Realitatea virtuala te ajuta sa iti alegi urmatoarea vacanta

Realitatea virtuală a ajuns să fie folosită şi de agenţiile de turism pentru a le oferi clienţilor ceva în plus şi ocazia de a-şi da seama cum ar fi într-o anumită vacanta. Dar nu toţi vrem să intrăm într-o agenţie de turism şi ne dorim să explorăm pe cont propriu destinaţiile pe care am vrea să le vizităm.

Cum facem asta de acasă? E nevoie doar de un headset de realitate virtuală, fie că e un simplu Google Daydream sau mai complicatul HTC Vive, şi de câteva informaţii extra, să ştim de unde să începem.

Cea mai simplă variantă este, evident, Google. Google Earth VR ne oferă şansa de a ne plimba oriunde pe planetă, de a explora lumi noi sau de a ne plimba pe străzile oraşelor lumii. La următoarea vacanţă deja unele dintre acele locuri vor fi foarte familiare, căci deja le-aţi luat la picior în sus şi în jos în realitatea virtuală.

Altă idee sunt aplicaţiile şi experienţele pentru tot felul de destinaţii. Caută în Play Store sau on-line tururi virtuale superbe, realizate special pentru headseturile VR, care te poartă atât în locuri exotice, cât şi unele mai „normale”, precum un muzeu. Există un tur virtual pentru Versailles, pentru Neon Museum din Las Vegas, un tur al Emiratelor Arabe Unite sau chiar ale unor întregi oraşe: Paris, Londra, Tokyo sau poţi descoperi o întreagă insulă – Cipru.  Dacă nu vreţi să căutaţi prea mult pe internet instalaţi aplicaţia Ascape Virtual Travel & Tours, care vă oferă peste 100 de tururi virtuale, aşa că aveţi de unde alege în căutarea de inspiraţie pentru următoarea vacanta.

vacanta

Pentru iubitorii de aventură şi lucruri mai extreme, Discovery VR vă oferă o idee de vacanta next level – plimbatul cu tiroliana pe deasupra unui canion sau înotatul la adâncime printre rechini periculoşi. Youvisit e o altă aplicaţie foarte utilă, pentru că nici nu mai aveţi nevoie de controllere pentru a naviga şi nu oferă doar tururi de oraş. Vine şi cu tururi de locuri precum restaurante, hoteluri, chiar şi campusuri universitare.

Acum că aţi ales destinaţia, trebuie să alegeţi şi cum ajungeţi acolo. Mai nou, liniile aeriene au venit cu tot felul de tool-uri pentru a vă face viaţa mai uşoară: Emirates are tururi de realitate virtuală pentru a vedea cum arăta viaţa la bordul unora dintre avioanele sale. KLM a lansat o aplicaţie de realitatea augmentată care să vă ajute să vă măsuraţi bagajul, iar zilele acestea a fost lansată una şi de momondo.

Dacă v-am convins că realitatea virtuală e una dintre cele mai cool şi complete metode de a alege următoarea vacanta, daţi-ne de veste. În caz că nu vă descurcaţi cu tehnologia, veniţi la studio, e suficient să faceţi o rezervare şi noi vă vom ajuta cu plimbarea voastră prin lumile pe care vreţi să le descoperiţi.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Cum sa atragi cumparatori millennial? Foloseste realitatea virtuala! / mai 23, 2019

[…] de pe unde s-au plimbat, ce au vizitat şi ce au mâncat. Acum, cu ajutorul realităţii virtuale, alegerea unui asemenea vacante a devenit mai simpla. Unii dintre operatorii din turism şi-au dat seama că au şanse mai mari de convingere a unor […]

Răspunde
Circus Maximus in realitatea virtula, descopera Roma Antica / mai 29, 2019

[…] îşi găseşte din ce în ce mai multe aplicaţii în zona turistică. Cei curioşi îşi pot alege acum vacanţele cu ajutorul realităţii virtuale, iar în anumite locuri există chiar tururi ghidate în realitatea virtuală – am văzut-o […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.