cinema vr
12iun.

Cinema in realitatea virtuala – Incearca si tu!

Cinema in realitatea virtuală nu e o noutate, însă acum festivalurile de film se reunesc pe o singură plaftorma pentru a fi disponibile pentru fanii care vor să aibă acces la acestea. XR3 reuneşte într-un singur loc festivaluri de film cunoscute precum Cannes XR, Tribeca Immersive şi NewImages Festival, care în mod normal şi-ar fi făcut disponibile selecţiile de film în mod separat.

Selecţiile de realitatea virtuală au fost făcute posibile prin intermediul Museum of Other Realities, un spaţiu virtual de expunere care a fost folosit pentru evenimente similare de-a lungul timpului. Acum, până pe 21 iunie, accesul în MOR este complet gratuit, iar pentru a avea acces la filme se plăteşte doar un tarif general de  15 dolari. Accesul se face pentru experienţe DLC, şi va fi permis în două etape  – până pe 20 iunie şi apoi din nou în perioada 6- 17 iulie.

XR3 are o mulţime de lucruri de oferit pentru amatorii de experienţe imersive şi cum ajung poveştile să se împletească cu succes cu realitatea virtuală. Sunt peste 50 de filme în selecţie, aşa că dacă vreţi să faceţi un pic de binging, vă trebuie undeva la 50GB pentru fiecare experienţă în parte. Printre acestea se găsesc Paper Birds, lansat anul trecut, Madrid Noir, o experienţă de tip crime fiction, Jailbirds, care, aşa cum îi spune şi numele, este o experienţă despre sistemul de incarcarare şi libertate, plus multe altele.

Experienţele de realitate virtuală cinematografică nu sunt deloc noi, iar cei care sunt la New York pot să se bucure de unele chiar la festivalul de film Tribeca. Producătorii de film merg în această direcţie pentru că oferă o nouă modalitate de transmitere a mesajului epic, iar cei care aleg să facă documentare în realitatea virtuală lauda posibilitatea de a oferi o imagine de ansamblu  – cum e cazul unuia despre Nil realizat de BBC sau Oil in Our Creeks.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Urmareste balet in realitatea virtuala - un nou tip de spectacol in VR / iunie 17, 2021

[…] Scott care a avut un show în Minecraft, artiştii devin tot mai prezenţi în mediul virtual. Nici filmele nu stau mai rău, într-atât încât marile festivaluri de gen au inclus şi categorii de VR în expunerile lor, […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.