cannes xr
23feb.

Festivalul de la Cannes extinde programul de VR

Festivalul de Film de la Cannes are deja o componentă dedicată noilor tehnologii, Cannes XR, iar acum programul de VR & AR se extinde. Pentru cea de-a doua ediţie, Cannes XR a realizat un parteneriat cu Positron şi Brogent Technologies pentru a crea un nou teatru de realitate virtuală, special pentru competiţii şi spaţiu.

În Palais de Festivals există deja un spaţiu de 700 de metri pătraţi dedicaţi tehnologiilor noi, iar acum programul Cannes XR se va extinde într-un fost casino de partea cealaltă a Croisette. Asta înseamnă peste 1600 de metri pătraţi ce pot fi utilizaţi ca spaţiu de expoziţii, dar va include şi zone exterioare gândite pentru recepţii. Necesitatea acestui nou spaţiu a venit după ediţia de anul trecut, când orgazatorii şi-au dat seama că au nevoie de mai mult spaţiu, că e nevoie ca expozanţii să se poate extinde şi să ofere experienţele la adevăratul lor potenţial.

“Even last year, it was clear to us that the Palais basement would not allow us to fully develop the XR section It was difficult to mount projects and it was hard for XR professionals to stay in the basement without seeing the sun. The new place will at once allow us to welcome XR professionals in more optimal conditions, and to create an environment they want to stay around.”

cannes xr

Francezii spun că inspiraţia le-a venit de la un festival de la film de la Veneţia, iar acest nou teatru va fi echipat cu tehnologia patenta a celor de la Positron, scaunele Voyager VR, care sunt platforme full-motion gândite pentru experienţele VR cinematice.  În plus, compania californiană va şi sponsoriza un premiu pentru VR cinema, întitulat The Positron Visionary Award, care va fi oferit unuia dintre cele 10 proiecte selectate de un juriu format din oameni din industrie.

We want to identify why no XR project has been selected in official competition at a major festival,” spune Elie Levasseur, directorul Cannes. XR. “What are the impediments? And once we have those, we can start to offer solutions, to break that glass ceiling. We want to be the place that can incubate or accelerate works that will be selected in major international festivals – the Cannes Film Festival included.”

Momentan, organizatorii spun ca nu exista o piata foarte dezvoltata in jurul careia sa se construiasca evenimentul, iar acesta e oricum abia la a doua editie. Chiar si asa, Cannes XR se doreste a fi un accelerator si un loc pentru dezvoltarea proiectelor pentru piata de XR.

Cannes XR este un eveniment dedicat noilor tehnologii, însă festivalurile de film tradiţionale au început să primească şi să ofere publicului filme realizate în realitatea virtuală. Este cazul şi Festivalului de Film Sundance, care de câţiva ani a inclus acest gen de creaţii în portofoliul său de pelicule. Fanii VR se pot bucura, astfel, de o mulţime de experienţe imersive în afară de jocuri – se realizează documentare, unele create chiar de prestigiosul BBC, altele de vedete, precum Marshall from Detroit, sau pur şi simplu animaţii VR. Dacă vreţi să testaţi asemenea experienţe, puteţi cumpăra biletele la cinematograful Gateway VR, pentru că pe lângă jocuri şi experienţe mai scurte, studioul oferă şi Cinema VR, cu filme pentru aproape orice gust din paleta de lansări disponibile.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Cinema in realitatea virtuala - incearca si tu filme pentru VR / iunie 12, 2021

[…] să aibă acces la acestea. XR3 reuneşte într-un singur loc festivaluri de film cunoscute precum Cannes XR, Tribeca Immersive şi NewImages Festival, care în mod normal şi-ar fi făcut disponibile […]

Răspunde
Urmareste balet in realitatea virtuala - un nou tip de spectacol in VR / iunie 17, 2021

[…] virtual. Nici filmele nu stau mai rău, într-atât încât marile festivaluri de gen au inclus şi categorii de VR în expunerile lor, iar producătorii de documentare ne oferă acum informaţii în […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.