14dec.

VR News Pill 14 Dec 2017

Realitatea virtuală îşi face tot mai des apariţia în media, iar de data asta ne distrăm cu desenatul în Tilt Brush. Din seria de realizări importante pe care VR-ul le aduce menţionăm săptămâna aceasta apariţia unui memorial al ororilor produse de armele nucleare.

The Day The World Changed e o experienţă interactivă care, prin intermediul fotogrametriei şi scanării 3D, a reuşit să recreeze oraşul Hiroshima, la scurt timp după bombardament. Utilizatorii vor putea, în cadrul experienţei de 8 minute, să asculte mărturii sau să urmarescă cursa pentru înarmare nucleară dintre S.U.A. şi fostul U.R.S.S. Întreaga idee vine pentru susţinerea luptei împotriva proliferării armelor nucleare, fiind realizată de un grup care a primit anul acesta Premiul Nobel pentru eforturile lor în acest sens.

După ce am putut să îl experimentăm în VR pe Van Gogh, acum ne putem bucura şi de atelierul lui Modigliani. Cei de la HTC, în parteneriat cu Tate Modern, muzeul unde are loc o expoziţie dedicată pictorului italian, aduc în lumea realităţii virtuale ultimul atelier al acestuia. Dacă urmăriţi acest link, veţi vedea şi un clip cu procesul de realizare a experienţei şi poate vă va convinge să vizitaţi expoziţia până în aprilie 2018.

Pentru că tot apare un nou episod din saga Star Wars, e momentul potrivit să vă povestim despre o expoziţie în realitatea virtuală care ţine de Rezistenţă şi Imperiu. Pe platforma socială de VR Sansar, fanii pot să se bucure de întreaga colecţie strânsă de Greg Aronowitz timp de 30 de ani. De la machete respinse, la costume, modele şi desene, toate sunt disponibile în realitatea virtuală fanilor Star Wars.

Cei care vor să se bucure de desenele clasice în lumea virtuală au avut ocazia într-una din ediţiile emisiunii lui James Corden. Animatorul Disney Greg Keane a desenat live, în Tilt Brush, unul dintre personajele clasice: Ariel, Mica Sirenă. Dacă vreţi să vă încercaţi şi voi talentele de artist o puteţi face la studio, Tilt Brush e unul dintre jocurile favorite la Gateway VR.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.