rolls royce
19apr.

Qatar Airways si Rolls Royce folosesc realitatea virtuala in training-uri

Qatar Airways, împreună cu Rolls Royce, au dat startul unui program pilot de training-uri în realitatea virtuală. Tehnologia, care foloseşte căşti de realitatea virtuală HTC Vive, e gândită pentru training-ul celor care se ocupă de service-ul motoarelor Rolls Royce din flota avioanelor arăbeşti.

Motoarele Trent XWB sunt folosite la avioanele A350, aflate în flota celor de la Qatar Airways şi sunt destul de complicat de servisat, printr-un proces care presupune dezansamblarea lor pe componente. Prin intermediul training-urilor în realitatea virtuală, atât compania aeriană, cât şi fabricantul, îşi doresc să ofere un „refresh” inginerilor care se ocupă de service-ul, mentenanţa şi inspecţia acestora. Astfel, cu ajutorul realităţii virtuale aceştia pot vedea, simţi şi auzi motorul în toate stadiile sale.

Înainte de existenţa acestui program de training în realitatea virtuală, inginerii erau trimişi la Doha sau foloseau un motor de service, disponibil din partea liniei aeriene. Acest proces se dovedeşte a fi scump, dar şi periculos, pentru că oricând ar fi putut apărea probleme la motorul aflat deja în service, ceea ce s-ar traduce în zboruri anulate ale aeronavei sau echipamentul să se strice şi mai tare.

Rolls Royce s-au arătat foarte entuziasmaţi de program şi apreciază că astfel se va câştiga timp preţios în training-ul inginerilor responsabili de mentenanţa avioanelor, iar costurile pentru acest proces vor scădea.

Virtual reality has a valuable application here,” a declarat Steven Buckland, Customer & Product Training Manager la Rolls Royce şi unul dintre cei care a pus bazele acestui program de training în VR. “It’s going to save time, money, and frees up engines that could otherwise be on aircraft, keeping passengers moving,” he added.

Mai mult, se pare că aceştia îşi doresc să realizeze şi holograme, care să fie folosite în sala de cursuri, dar şi aplicaţii de realitatea augmentată, care să fie puse peste obiectele din realitatea imediată, tocmai pentru a prezenta informaţii tehnice.

Nothing will beat learning with an engine and this will never be replaced, but new technology îs allowing uş to be innovative with the ways we teach engineers,” a adăugat acesta.

Deja mai multe companii şi-au dat seama de potenţialul pe care îl are realitatea virtuală în training-ul angajaţilor. E o formă de învăţare care oferă un contact mai bun cu produsele cu care angajatul are de-a face, plus că poate învăţa în propriul său ritm şi reveni la noţiuni pe care nu le-a stăpânit bine din prima. Mai mult, programele acestea sunt o investiţie de viitor pentru că multe dintre ele sunt gândite şi că o platformă de monitorizare, astfel providerii de asemenea tool-uri, dar şi angajatorul, înţeleg unde se poticnesc cei care învaţă, care noţiuni ar trebui simplificate sau detaliate şi, mai ales, care e ritmul de învăţare al celor care iau parte la training-uri în realitatea virtuală. Companii precum VAG Group, Shell, ArcelorMittal, Honeywell sau chiar Vama din Dubai, toţi au implementat proiecte de VR training, tocmai datorită calităţilor acestei noi tehnologii în cadrul procesului de învăţare.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
La ce folosim realitatea virtuala? 4 exemple din industrii diferite / noiembrie 20, 2019

[…] noul angajat, nici pentru a înlocui ceva ce ar fi putut strica. Asemenea idei au fost aplicate de Rolls Royce în service-ul motoarelor de avioane, în industria petrolieră, în industria metalelor de către […]

Răspunde
Qatar Airways foloseste realitatea virtuala in zboruri / martie 4, 2020

[…] realităţii virtuale după cum se dovedeşte. După ce în aprilie anul trecut au dat drumul unui program de training în realitatea virtuală pentru noile sale aeronave, acum Qatar Airways foloseşte realitatea […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.