oculus
26sept.

Facebook anunta noi functionalitati la Oculus Connect 6

Pe 25 şi 26 septembrie a avut loc conferinţa pentru developeri Oculus Connect 6, iar Facebook şi fondatorul reţelei sociale, Mark Zuckerberg, au venit cu o mulţime de veşti noi şi funcţionalităţi interesante care vor fi lansate pe viitor.

Se pare că suntem mai aproape decât credeam de tehnologia viitorului, pentru că tocmai s-a anunţat că la începutul anului viitor vom putea deja să renunţăm la controllere şi să mergem pe finger tracking. Developerii vor putea deja să înceapă să creeze aplicaţii în care utilizatorul să nu mai aibă nevoie de controllere ci să îşi folosească direct degetele pentru a interacţiona cu lumea virtuală, iar aplicaţiile deja existente vor putea fi adaptate pentru a implementa această schimbare.

Cei care deţin un Oculus Quest vor putea să joace şi experimenta aplicaţii care până acum erau disponibile doar pe Oculus Rift. Acest lucru va fi posibil datorită unei noi funcţionalităţi, Oculus Link, care va apărea din noiembrie, iar ca lucrurile să funcţioneze corect vă fi nevoie doar de un cablu USB-C. Schimbarea e interesantă, pentru că Oculus Quest este un headset de realitatea virtuală stand alone, adică nu are nevoie de un PC pentru a rula vreo aplicaţie, în timp ce pentru Rift e necesar un computer. Acest lucru vine şi în beneficiul utilizatorilor, care poate s-au simţit cumva dezavantajaţi odată cu apariţia unui headset standalone, dar şi în avantajul developerilor, care îşi vor regăsi contentul pe mai mult de o singură platformă. E o veste bună şi pentru cei care şi-ar fi dorit să îşi cumpere jocuri de pe SteamVR, pentru că acum Skyrim VR sau No Man’s Sky devin disponibile şi pentru ei.

Facebook a lansat şi Facebook Horizon, o nouă lume de realitate virtuală care le permite utilizatorilor de Oculus Quest, Rift şi Rift S să se întâlnească, să comunice, să se joace şi chiar să îşi creeze propriile experienţe. Fiecare jucător îşi începe călătoria în lumea virtuală prin crearea propriului avatar, pentru ca apoi să înceapă să se familiarizeze cu noul mediu. Se pare că e o întreagă lume plină de posibilităţi pentru cei care aleg să îşi petreacă timpul în realitatea virtuală, inclusiv să testeze diferite jocuri. Facebook Horizon va fi lansată oficial în 2020 şi va înlocui platformele existente la ora actuală, Facebook Spaces şi Oculus Rooms, care se vor închide chiar de pe 25 octombrie.

Pentru cei care deţin un headset Quest veştile bune curg în continuare, pentru că în curând aplicaţiile pentru Oculus Go vor fi disponibile şi pentru ei. Începând de acum şi până la finalul anului vor exista upgradeuri gratuite pentru cei care au plătit deja aplicaţiile de Go şi vor să primească versiunea pentru Quest.

Facebook nu putea să nu dea şi nişte cifre în ceea ce priveşte vânzările de headseturi de realitate virtuală şi aplicaţii. Astfel, utilizatorii au cheltuit o sută de milioane de dolari în Oculus Store şi 20 la sută din aceşti bani au venit numai dinspre Quest. Acesta nu poate fi decât un semn bun atât pentru Facebook cât şi pentru industria creatoare de conţinut VR şi headseturi de realitate virtuală.

Mai departe, la Oculus Connect 6 s-a anunţat şi lansarea Oculus TV, un hub media centralizat, unde se poate urmări conţinut atât pe Quest cât şi pe Oculus Go. Aceasta se doreşte o formă prin care să îi ajute pe creatori să ajungă mai rapid şi mai eficient la utilizatori. Mai mult, au introdus şi ideea de Media Studio, în care creatorii de conţinut îşi pot încărca şi face publice conţinutul imersiv.

Nici business-urile nu au fost uitate, pentru că Oculus are acum o platformă în acest sens, gândită pentru managementul programelor mari de realitate virtuală. Astfel, are un software care permite setarea de multiple headseturi concomitent, o interfaţă regândita, protocoale mai stricte pentru date şi customer support.

Evident, noutăţile continuă şi în planul jocurilor care vor fi disponibile, mai ales că unele dintre ele sunt deja foarte populare printre utilizatorii de realitate virtuală. Dacă vreţi să vedeţi care e treaba cu Oculus GO, atunci vă invităm la studio, tot ce trebuie să faceţi o rezervare.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Industria jocurilor VR - cine are cele mai mari vanzari? / februarie 28, 2020

[…] unei super-conferinţe care a avut loc anul trecut. Mark Zuckerberg a anunţat că platforma lor a depăşit peste o sută de milioane de dolari în software vândut, unde 20 de milioane din aceştia doar pentru Oculus Quest. Numărul e […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.