VIVE PRO
10ian.

HTC VIVE anunță VIVE PRO și VIVE Wireless Adaptor

HTC VIVE™ lansează noul headset VIVE PRO.

HTC VIVE™ au anunțat zilele trecute noul headset HTC VIVE PRO, un upgrade hardware pentru headsetul deja existent pe piață, ce va pune la dispoziția utilizatorilor experiențe VR Premium. Alături de el au anunțat, de asemenea, și Vive Wireless Adaptor și îmbunătățiri majore la platforma VIVEPORT VR. Toate acestea vin ca răspuns la cererea mare din partea utilizatorilor pentru o rezoluție mai bună, comfort îmbunătățit, fidelitate audio și libertate wireless.

VIVE PRO

Vive Pro este un nou upgrade la HMD-ul existent de la HTC Vive(Head-Mounted-Display). Targetul principal pentru acest headset sunt entuziaștii realității virtuale cât și utilizatorii enterprise/comercial. Aceștia vor putea beneficia de cele mai bune experiențe VR prin intermediul acestui headset. VIVE PRO se laudă cu display dual-OLED, cu o rezoluție combinată de 2880 x 1600, o îmbunătățire de 78% față de headsetul existent pe piață.

Această rezoluție îmbunătățită va crește nivelul de imersiune în experiențele VR cu o claritate mult mai mare a graficii și textului. După cum știți, în momentul de față calitatea textului chiar lasă de dorit pe orice VR HMD disponibil, de multe ori fiind chiar ilizibil la mărimi mai mici.

Headsetul VIVE PRO vine, de asemenea, cu căști audio integrate, similare cu modelul de Deluxe Audio Headstrap disponibil pe prima variantă de HTC Vive. Vor fi fi căști cu fidelitate audio mare și performanța ce promite îmbunătățirea prezenței spațiale pentru utilizatori. Noul headstrap promite o ergonomie mai bună pentru distribuirea greutății și confort, un sistem cu strângere automată ce va muta din greutatea frontală a headset-ului. Alte mici îmbunătățiri sunt microfoanele duble cu noise-cancellation activ și două camere front facing.

Așteptăm cu interes mai multe detalii despre disponbilitate și preț. Personal opinion: acest headset va înlocui price-point-ul inițial de HTC vive, poate puțin mai mult, iar vechiul headset va beneficia de încă o scădere de preț, ceea ce nu e deloc rău pentru viitori curioși.

VIVE WIRELESS ADAPTOR
VIVE WIRELESS ADAPTOR

VIVE WIRELESS ADAPTOR

O data cu anunțul de VIVE PRO, a venit și anunțul de VIVE WIRELESS ADAPTOR, un accesoriu ce promite experiențe wireless pentru cele două headseturi.

VIVE Wireless Adaptor folosește tehnologia Intel WiGIG și promtie o experiență wireless premium ce operează pe banda fără interferențe de 60Ghz cu latențe mai mici și performanță ridicată.

Dacă la VIVE PRO nu avem o data de lansare, VIVE WIRELESS ADAPTOR va fi livrat către utilizatori în Q3 2018.

VIVEPORT VR
VIVEPORT VR

VIVEPORT VR

În ceea ce pare a fi cel mai mare update pentru VIVEPORT, HTC VIVE dorește să redefinească modul prin care utilizatorii descoperă, experimentează și achiziționează content de realitate virtuală. Viveport se desparte de catalogul 2D de experiențe și promite previews complet imersive și interactive pentru experiențe.

VIVEPORT VR îmbrățișează conceptul de VR First incluzând aceste VR Previews, ce vor oferi un mod interactiv de a previzualiza conținutul din fiecare experiență în modul room-scale. Promite de asemenea că va fi un mod prin care utilizatorii pot interacționa cu experiențe înainte de a le cumpără. Sună bine!

 

Până să avem noile jucării noi va așteptăm cu drag la studio pentru a încerca HTC Vive clasic, nu veți fi dezamăgiți de experiență câtuși de puțin!

ABOUT THE AUTHOR

Andrei Stefan

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.